Zdrav i ukusan kruh naša je misija!
Stil pekarnu d.o.o. osnovali su 1987. godine poduzetnici Dinko Omrčen i Nedjeljko Buzov u mjestu Brezovica, udaljenom 7 km od Zagreba. Zahvaljujući potpuno uređenim proizvodnim prostorijama na 5000 četvornih metara, novoj opremi i radnom timu kojeg danas čini čak 154 zaposlenih, svakodnevno proizvode sve vrste najkvalitetnijih pekarskih proizvoda, tradicionalne pite i savijače i jedinstvene vrste kruha po kojima su specifični u Hrvatskoj, a među kojima je i pobjednik izbora Kruh godine 2011. - Punozrnati kruh sa sjemenkama s dodatkom sladnog ekstrakta.
Naša filozofija su što prirodniji sastojci
O filozofiji poslovanja, načinu proizvodnje, viziji i planovima za budućnost razgovarali smo s direktorom i vlasnikom Dinkom Omrčenom.
'Naša filozofija su što prirodniji sastojci, što manje konzervansa i aditiva, velik udio proizvoda s prekrupama, brašnom od cijelog zrna žitarica, zobenim pahuljicama, te proizvoda sa sjemenkama lana, sezama, suncokreta i bundeve. Upravo proizvodnju biološki punovrijednih kruhova smatramo najvažnijim za naše poduzeće', objasnio je direktor Dinko Omrčen koji kaže kako konstantno ulaže u proizvodnju, puno manje nego u prodaju.
Usvajamo nova znanja i smišljamo nove proizvode
'Sve se više proširujemo, educiramo naše zaposlenike, usvajamo nova znanja, smišljamo nove proizvode. Planovi za budućnost su još više podići kvalitetu naših proizvoda i na tržište donijeti još puno novih kvalitetnih, ukusnih i zdravih pekarskih proizvoda. Trenutno imamo 16 pekarni i 1 caffe slastičarnicu na području Zagreba i Velike Gorice, te 200-injak prodajnih mjesta gdje dostavljamo naše pekarske proizvode na području Zagreba, Gline, Siska, Petrinje, Topuskog, itd...'
Produljena svježina
Tehnologica proizvodnje u Stil Pekarni, Neda Ožanić objasnila je kako u proizvodnji koriste indirektan postupak, tj. prirodni postupak u kojem se u prvoj fazi razvije kiselo tijesto, a rezultat takvog postupka je produžena svježina kruha koja je specifična za pekarske proizvode Stil pekarne.
'Kiselo tijesto je tijesto čiji se mikroorganizmi nalaze u aktivnom stanju te povećavaju kiselost stvarajući mliječnu kiselinu do te mjere da se dodatkom u zamjesu takvog kiselog tijesta dobiju rahla tijesta, posebne arome s produženom održivošću svježine kruha'.
Kupci su vjerni Punozrnatom kruhu
Voditelj prodaje Stjepan Šumski otkrio je kako je Punozrnati kruh najprodavaniji kruh od 2001. godine.
'Punozrnati kruh spada u kategoriju vrhunskih proizvoda Stil pekarne. Naziv kruha potječe od upotrijebljenih sirovina koje punozrnati kruh sadržava, te se na prerezu proizvoda može vidjeti ''puno zrna'.
'Punozrnati kruh je od 2001. godine kada smo započeli s proizvodnjom, najprodavaniji kruh u kategoriji posebnih vrsta iz asortimana Stil pekarne d.o.o. Upravo zbog brojnih kupaca koji ovaj kruh svakodnevno kupuju na našim maloprodajama, imamo obvezu sačuvati kvalitetu i prepoznatljiv okus ovog kruha'.
Nagradu prihvaćamo i kao obvezu prema kupcima
'Zahvaljujemo na nagradi, a uz nagradu prihvaćamo i obvezu daljnjeg ulaganja u razvoj zdravijeg i kvalitetnijeg pekarskog proizvoda. Nagradu smo doživjeli kao potvrdu kvalitetnog rada svih zaposlenika STIL PEKARNE d.o.o.
Na kraju, želimo pohvaliti i ekipu Zdrave Krave , koja nam je omogućila da kroz izbor ''Kruha godine 2011.'' predstavimo naš proizvod ', poručuju direktor Dinko Omrčen i voditelj prodaje Stjepan Šumski.
Više info na: www.pekarna-stil.hr