Zamalo tradicionalni Thai Pad po receptu Christine Pirello

Sanjin Strukic/PIXSELL
Nastavljamo u tonu makrobiotike s novim receptom američke makrobiotičke chefice Christine Pirello. Ovoga puta otkriva nam kako pripremiti 'Zamalo tradicionalni Thai Pad', u kojem bilo koje meso mijenjaš organskim tofuom i začinima koji će mu dati zanimljiv i pikantan okus.
Vidi originalni članak

makrobiotika recepti juha Makrobiotička chefica koja je izliječila rak otkriva recept za najzdraviju juhu od mrkve

Poznata američka chefica Christine Pirello u svojoj nedavnoj posjeti zagrebačkoj Makronovi otkrila je brojne kulinarske tajne za spravljanje makrobiotičke hrane.

vegetarijanske sarmice Recept za vegetarijanske sarmice od dimljenog tofua i kelja

Ona je upravo ovim načinom prehrane pobijedila leukemiju, od koje su joj doktori rekli da će umrijeti za nekoliko mjeseci nakon dijagnoze. Desetljeća iskustva izgradila su je u stručnjakinju za svježe sastojke, začine i prilagođavanje prehrane prirodnim potrebama tijela.

Svoja saznanja sažela i u novoj kuharici Juhe i variva osmišljena posebno za nakladničku kuću Planetopija. U nastavku te čeka Zamalo tradicionalni Thai Pad, jedan od uzbudljivih recepata iz nove kuharice. 

Zamalo tradicionalni Thai Pad

Recept za 4 porcije

  • 320 g rižinih rezanaca, nekuhanih
  • 1 žlica kikirikijevog ili maslinovog ulja
  • 3 režnja češnjaka, usitnjenog
  • 2 pečene crvene paprike, narezane na tanke trake
  • 2 velike zrele rajčice, narezane na kockice (van sezone možete koristiti narezane rajčice iz staklenke ili konzerve)
  • 120 g zimskog graška
  • 320 g tvrdog tofua, narezanog na štapiće debljine 0,5 cm
  • sojin umak
  • mali prstohvat čili praha
  • svježe iscijeđeni sok 1 limete
  • 2-3 žlice usitnjenih svježih listova korijandra
  • ¼ šalice indijskih oraščića, poprženih i krupno nasjeckanih
  • 3-4 mlada luka, narezana na tanke dijagonalne kriške
  • 1 šalica klica mungo graha

Priprema:

• U veliki lonac ulij vodu da zakipi pa kuhajte rezance 4 minute. Procijedi i ostavi sa strane.

• U woku ili dubokoj tavi na zagrijanom ulju na srednje jakoj vatri češnjak i paprike pirjaj 3 minute. Umiješaj rajčice, grašak i tofu, malo sojina umaka te pirjaj dok povrće ne omekša, oko 4 minute. Dodaj sok limete i na laganoj vatri kuhaj još 3 minute često miješajući. Umiješaj listove korijandra i rezance. Prebaci u tanjur i ukrasi indijskim oraščićima, mladim lukom i klicama. Odmah posluži.

Hrana Pikantna i zdrava večera - rezanci s ljutim umakom od kikirikija

Posjeti missZDRAVA.hr