Začinjena verzija svima drage i nezamjenjive juhe od rajčice

Thinkstock
Pripremi začinjenu verziju svima drage i nezamjenjive juhe. Naravno, oprezno s ljutinom!
Vidi originalni članak

Potrebno ti je

  • 4.50 šalice rajčice
  • 0.25 šalice pinjola
  • 4.50 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 0.75 šalice luka
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 mala žlica sjemenki koromača
  • 0.33 male žlice ljute paprike
  • 0.50 šalica bosiljka
  • 0.66 šalice bijelog vina
  • 1 mala žlica origana
  • svježe mljeveni papar

juha od rajčice Jednostavna, a tako okrepljujuća: Juha od rajčice

igrow Kako uspješno uzgojiti sočne rajčice u vlastitoj dnevnoj sobi?

Priprema

  • Jednu šalicu sjeckane rajčice usitniti u blenderu ili pomoću štapnog miksera.
  • Dodati pinjole i miksati do glatke smjese, oko 1 minutu. Zagrijati ulje u većoj posudi, dodati sitno nasjeckani luk, usitnjeni češnjak, sjemenke komorača i suhu usitnjenu ljutu papriku.
  • Pirjati oko 5 minuta dok luk omekša. Umiješati preostalu količinu rajčice, 2 žlice usitnjenog bosiljka, vino i origano. Zatim dodati i rajčicu sa pinjolima te promiješati.
  • Kada juha zavrije, kuhati na laganoj vatri još 5-6 minuta da se arome povežu.
  • Začiniti sa soli i paprom te po želji dodati još ljute paprike. Prije serviranja posuti sa preostalim bosiljkom. Dobar tek!

Nauči pripremiti aromatiziranu sol od kožice rajčice

Posjeti missZDRAVA.hr