Začinjena verzija svima drage i nezamjenjive juhe od rajčice
Pripremi začinjenu verziju svima drage i nezamjenjive juhe. Naravno, oprezno s ljutinom!
Potrebno ti je
- 4.50 šalice rajčice
- 0.25 šalice pinjola
- 4.50 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 0.75 šalice luka
- 4 režnja češnjaka
- 1 mala žlica sjemenki koromača
- 0.33 male žlice ljute paprike
- 0.50 šalica bosiljka
- 0.66 šalice bijelog vina
- 1 mala žlica origana
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Jednu šalicu sjeckane rajčice usitniti u blenderu ili pomoću štapnog miksera.
- Dodati pinjole i miksati do glatke smjese, oko 1 minutu. Zagrijati ulje u većoj posudi, dodati sitno nasjeckani luk, usitnjeni češnjak, sjemenke komorača i suhu usitnjenu ljutu papriku.
- Pirjati oko 5 minuta dok luk omekša. Umiješati preostalu količinu rajčice, 2 žlice usitnjenog bosiljka, vino i origano. Zatim dodati i rajčicu sa pinjolima te promiješati.
- Kada juha zavrije, kuhati na laganoj vatri još 5-6 minuta da se arome povežu.
- Začiniti sa soli i paprom te po želji dodati još ljute paprike. Prije serviranja posuti sa preostalim bosiljkom. Dobar tek!
Nauči pripremiti aromatiziranu sol od kožice rajčice