Vrući ljetni okusi: Španjolska piletina sa sedam začina

Thinkstock
Španjolske okuse u vlastitoj kuhinji uvijek rado dočekujemo. Napravi genijalan miks začina kojim ćeš obložiti svoju piletinu, a dok se ona peče, pripremi umak od mente. Slatko slane i pomalo ljutkaste arome stvorit će menta, peršin, med i senf.
Vidi originalni članak

Potrebno ti je

  • 800 g pilećih prsa
  • 1 žličica crvene mljevene paprike
  • 1 žličica dimljene crvene paprike
  • 2 žličice kumina
  • 2 žličice senfa
  • 2 žličice sjemenki komorača
  • 1 žličica papra
  • 2 žličice soli
  • Maslinovo ulje

Za umak od mente

  • 1 šalica svježe mente
  • 1 šaka svježeg peršina
  • 6 režnjeva češnjaka
  • 2 čili papričice
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice senfa
  • 1 šalica maslinovog ulja
  • Voda
  • Sol, papar

16 vrsta proteina i njihovi omjeri koji pomažu kod mršavljenja

Priprema

Umak od mente pripremi tako da mentu, peršin i češnjak usitnite u blenderu kako bi dobila pastu od začinskog bilja. Dodaj med i senf, a zatim polako dodaj ulje.

Kada si dobili nešto gušći umak, prebaci ga u posudu, dodaj dvije žlice hladne vode i začini soli i paprom. Pomiješaj papriku, dimljenu papriku, kumin, senf, komorač, sol i papar u manjoj posudi.

Piletinu nareži na veće komade. Premaži ih uljem, a zatim u komade mesa utrljaj mješavinu začina. Na tavi zagrij ulje i ispeci piletinu. Prebaci je na tanjur i dodaj malo umaka od mente.

Dobar tek!

Hladni desert s trešnjama i kremom od indijskih oraščića

 

Posjeti missZDRAVA.hr