Vrući ljetni okusi: Španjolska piletina sa sedam začina
Španjolske okuse u vlastitoj kuhinji uvijek rado dočekujemo. Napravi genijalan miks začina kojim ćeš obložiti svoju piletinu, a dok se ona peče, pripremi umak od mente. Slatko slane i pomalo ljutkaste arome stvorit će menta, peršin, med i senf.
Potrebno ti je
- 800 g pilećih prsa
- 1 žličica crvene mljevene paprike
- 1 žličica dimljene crvene paprike
- 2 žličice kumina
- 2 žličice senfa
- 2 žličice sjemenki komorača
- 1 žličica papra
- 2 žličice soli
- Maslinovo ulje
Za umak od mente
- 1 šalica svježe mente
- 1 šaka svježeg peršina
- 6 režnjeva češnjaka
- 2 čili papričice
- 2 žlice meda
- 2 žlice senfa
- 1 šalica maslinovog ulja
- Voda
- Sol, papar
16 vrsta proteina i njihovi omjeri koji pomažu kod mršavljenja
Priprema
Umak od mente pripremi tako da mentu, peršin i češnjak usitnite u blenderu kako bi dobila pastu od začinskog bilja. Dodaj med i senf, a zatim polako dodaj ulje.
Kada si dobili nešto gušći umak, prebaci ga u posudu, dodaj dvije žlice hladne vode i začini soli i paprom. Pomiješaj papriku, dimljenu papriku, kumin, senf, komorač, sol i papar u manjoj posudi.
Piletinu nareži na veće komade. Premaži ih uljem, a zatim u komade mesa utrljaj mješavinu začina. Na tavi zagrij ulje i ispeci piletinu. Prebaci je na tanjur i dodaj malo umaka od mente.
Dobar tek!
Hladni desert s trešnjama i kremom od indijskih oraščića