Voćna salata s kvinojom
Pripremi salatu od kvinoje, špinata, ribizla i lubenice za samo 20 minuta. Ovo osvježavajuće jelo u vrućim ljetnim
danima možeš pripremiti kao ukusan, a zdrav desert. Sastojci
navedeni u receptu dovoljni su za 2 porcije
Sastojci:
- extra djevičansko maslinovo ulje
- 1 šalica kuhane kvinoje
- 50 g baby špinata
- 50 g ribizla
- 50 g lubenice
- 50 g jagoda
- svježe mljeveni papar (prema želji)
- svježi bosiljak, menta i kopar (prema želji)
- sok jedne do dvije limete
Priprema:
- Pomiješati kvinoju s maslinovim uljem i sokom od limete pa popapriti prema želji.
- Dodati baby špinat, ribizl, kockice jagode i lubenice te svježe rezano začinsko bilje.
- Pospremiti u hladnjak i servirati ohlađeno.
Recept je preuzet s portala Gastro.hr.