Vegetarijanski pivski gulaš

Thinkstock
Za inspiraciju za originalni nedjeljni ručak donosimo ti recept za vegetarijanski pivski gulaš iz Male pivske kuharice, novog izdanja Naklade Ljevak. Autor Željko Šatović G.U.L.A. savjetuje ti da uz ovaj gulaš s pivom i poslužiš čašu tamnog lagera
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 g seitana
  • 2 žlice sojinog umaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 žlice margarina
  • 1 luk
  • 3 stabljike celera
  • 2 mrkve
  • 2 krumpira narezana na kockice
  • 3 češnja češnjaka
  • boca tamnog piva
  • 2 žlice brašna
  • žličica šećera
  • timijan, sol, papar

Priprema:

Seitan narezan na trake pirjaj u sojinom umaku s maslinovim uljem oko pet minuta. Smanji vatru. Zatim stavi sa strane.

U velikom loncu pirjaj narezani luk, mrkvu, celer i krumpir na margarinu. Kad luk omekša smanjite vatru i dodaj pivo. Dodaj brašno, timijan, sol i papar te dobro promiješaj. Dodaj seitan te kuhaj četrdesetak minuta dok se pristojno ne ugusti. Uz gulaš posluži tamni lager.

Knjigu "Mala pivska kuharica" možeš pogledati u našoj Čitaonici!

Posjeti missZDRAVA.hr