Vegetarijanski faširanci

Bilo da nas zdravstveni problemi potaknu na vegetarijanstvo ili se za takav način prehrane odlučimo iz etičkih razloga, to nam donosi novu dimenziju u životu. No nakon nekoliko mjeseci, ili možda godina ushićenosti i otkrivanja novih okusa, ponekad se zaželimo "starih jela" iz mamine ili bakine kuhinje, kao što su faširanci
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 šalica smeđe riže
  • 1/2 srednje velikog luka
  • 15 dag hladnog prženog seitana
  • 10 dag dimljenog seitana
  • 1/2 šalice sitnih zobenih pahuljica 
  • 2 žlice nasjeckanog sviježeg lista peršina
  • 1/2 čajne žlice soli
  • 1/4 čajne žlice mljevenog crnog papra
  • 1/4 čajne žlice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1 žlica polubijelog brašna
  • 10 dag mrvica
  • 1 dcl suncokretovog ulja za pečenje

Postupak:

Skuhaj smeđu rižu s 1,5 šalicom vode i prstohvatom soli u loncu pod pritiskom. Luk nasjeckaj na kockice. Dimljeni i prženi seitan iskosaj na sitno. Ohlađenu kuhanu smeđu rižu pomješaj sa kosanim seitanom, lukom, zobenim pahuljicama, začinima i polubijelim brašnom. Smjesu za faširance izradi rukama, a zatim oblikuj okrugle popečke. Uvaljaj ih u mrvice i peci na vrućem ulju sa obje strane, dok ne porumene.

Uspješnje prevedenice domaćih jela

Kako se pripravljaju tzv. konkretna jela na veganski način poput sarme, filane paprike, sekelog gulaša i krumpir gulaša naučit ćeš 9. studenog u 17 sati na Makronovinoj radionici "Uspješne prevedenice domaćih jela"s učiteljicom kuhanja Željkom Fordren Jambrešić. Nećeš ostati uskraćena ni za desert - imat ćeš priliku probati Varaždinsku tortu, ali ovog puta sa tofu sirom.

Više info: www.makronova.com

Posjeti missZDRAVA.hr