Hranjivo varivo od repe i povrća
Ines Mamula iz Lovrana postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za varivo od svježe repe. Pošalji nam i ti recept za svoje zimsko varivo i sudjeluj u akciji 'Kuhaj u ritmu zime 2015.'. Najbolje čekaju iznenađenja. Ispuni obrazac i prijavi se!
Prijavi se i postani kuharica zime!
Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu zime 2015.' potraži ovdje.
Sastojci:
- 30 dag svježe repe
- 1 glavica luka
- 1 mrkva
- 1 korabica
- mali komadić celerovog korijena
- 2 krumpira
- 2 žlice kiselog vrhnja
- žličica limunovog soka
- sjeckani peršin
- ulje
- žličica začina po želji
- sol
- papar
Priprema:
- Repu, korabicu, krumpir, mrkvu i celer oguli, operi i nareži na kockice.
- Na zagrijanom ulju poprži nasjeckani luk, dodaj povrće i zajedno kratko pirjaj, a zatim zalij vodom da sve bude pokriveno i kuhaj dok sve potpuno ne omekša.
- Posoli, pospi začinima i umiješaj kiselo vrhnje. Zajedno kuhaj oko 5 minuta.
- Gotovo varivo pospi nasjeckanim peršinovim listom i zakiseli limunovim sokom.
Dobar tek!