Varivo od leće
U akciji ''Kuhaj u ritmu zime'' ovotjedna pobjednica je Josipa Božić iz Osijeka, koja nam je poslala recept za varivo od leće. Isprobaj njezin recept, a ako želiš sudjelovati u natječaju i osvajati vrijedne nagrade, i ti nam pošalji svoj originalni zdravi zimski recept i fotografiju gotovog jela
Kuharica tjedna Josipa Božić za nagradu od Maggija dobiva poklon paket proizvoda Maggi Sočno iz pećnice i druge začine te poklone iznenađenja, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.
Također ulazi u izbor za kuharicu zime, kojoj će Maggi darovati poklon bon u vrijednosti 3000 kuna za kupnju pećnice u Technomaxovom dućanu u zagrebačkom shopping centru King Cross.
Saznaj kako i ti možeš sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu zime!"
Sastojci za 2 osobe:
- 100 g crvene leće
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 manji ljubičasti luk
- 2 mrkve
- 1 krumpir
- komad korijena celera veličine palca
- 1 žlica pasirane rajčice
- 700 ml vode
- prstohvat kumina
- 1 ili 2 peperoncina
- 1 žličica slatke crvene paprike
- ¼ žličice kajenskog papra
- svježi list peršina
- 2 šake sitne tjestenine
- po želji malo limunovog soka
Priprema:
- Na ulju pirjaj sitno nasjeckan luk te mrkvu i celer izrezane na kockice (oko 10 minuta na laganoj vatri).
- U mužaru istucaj kumin i peperoncino pa zajedno s crvenom paprikom i kajenskim paprom dodaj na luk.
- Kratko poprži, dodaj leću, zalij pasiranom rajčicom i vodom.
- Pusti da zavrije pa dodaj krumpir narezan na sitne kockice. Kuhaj 15-ak minuta da leća i krumpir omekšaju.
- Pred kraj ukuhaj sitnu tjesteninu i kuhaj prema uputama na pakiranju.
- Na kraju dodaj svježe nasjeckani peršin.
- Pri posluživanju, po želji dodaj i par kapi limunovog soka.