Varivo od leće

U akciji ''Kuhaj u ritmu zime'' ovotjedna pobjednica je Josipa Božić iz Osijeka, koja nam je poslala recept za varivo od leće. Isprobaj njezin recept, a ako želiš sudjelovati u natječaju i osvajati vrijedne nagrade, i ti nam pošalji svoj originalni zdravi zimski recept i fotografiju gotovog jela
Vidi originalni članak

Kuharica tjedna Josipa Božić za nagradu od Maggija dobiva poklon paket proizvoda Maggi Sočno iz pećnice i druge začine te poklone iznenađenja, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.

Također ulazi u izbor za kuharicu zime, kojoj će Maggi darovati poklon bon u vrijednosti 3000 kuna za kupnju pećnice u Technomaxovom dućanu u zagrebačkom shopping centru King Cross.

Saznaj kako i ti možeš sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu zime!"

Sastojci za 2 osobe:

  • 100 g crvene leće
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 manji ljubičasti luk
  • 2 mrkve
  • 1 krumpir
  • komad korijena celera veličine palca
  • 1 žlica pasirane rajčice
  • 700 ml vode
  • prstohvat kumina
  • 1 ili 2 peperoncina
  • 1 žličica slatke crvene paprike
  • ¼ žličice kajenskog papra
  • svježi list peršina
  • 2 šake sitne tjestenine
  • po želji malo limunovog soka

Priprema:

  1. Na ulju pirjaj sitno nasjeckan luk te mrkvu i celer izrezane na kockice (oko 10 minuta na laganoj vatri).
  2. U mužaru istucaj kumin i peperoncino pa zajedno s crvenom paprikom i kajenskim paprom dodaj na luk.
  3. Kratko poprži, dodaj leću, zalij pasiranom rajčicom i vodom.
  4. Pusti da zavrije pa dodaj krumpir narezan na sitne kockice. Kuhaj 15-ak minuta da leća i krumpir omekšaju.
  5. Pred kraj ukuhaj sitnu tjesteninu i kuhaj prema uputama na pakiranju.
  6. Na kraju dodaj svježe nasjeckani peršin.
  7. Pri posluživanju, po želji dodaj i par kapi limunovog soka.
Posjeti missZDRAVA.hr