Fantastičan umak od šparoga za tjesteninu ili rižoto

Guliver/Shutterstock
Ovaj nezapamćeno jednostavan ručak oduzet će ti svega 15 minuta vremena, a na stol će donijeti sezonske okuse koji će te naprosto oduševiti.
Vidi originalni članak

Pesto možeš poslužiti uz netom skuhanu tjesteninu, ubaciti ga u rižoto za više arome, dodati kao podlogu na pizzi ili poslužiti uz tostirani kruh, fetu pršuta i sira.

Stvoren je za baš svaku situaciju i obožavat će ga baš svatko tko ga isproba, a sama priprema neće  oduzeti previše vremena. Pripremi sastojke, blender i odvoji 15 minuta svoga vremena za pripremu ručka. I to je sve, jednostavnije ne može!

Potrebno ti je:

  • 2 vezice divljih šparoga
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 šalice rukole
  • 3 žlice parmezan
  • 1 šaka badema
  • maslinovo ulje
  • svježe mljeveni papar
  • prstohvat soli

Čudesna namirnica Šparoge: 8 zdravstvenih dobrobiti i najzdraviji načini pripreme

Postupak pripreme:

  • Skuhaj i nasjeckaj šparoge.
  • Blenderom ili štapnim mikserom usitni sve sastojke polagano dolijevajući ulje dok ne dobiješ željenu strukturu.
  • Odmah pomiješaj s tjesteninom ili drugim dodacima.

Dobar tek!

Posjeti missZDRAVA.hr