Ukusni popečci od prosa i kvinoje

Želiš li izbjeći gluten u hrani isprobaj ukusne popečke od prosa i kvinoje, žitarica bogatih vitaminima i mineralima. Ove zdrave popečke s tofuom i začinjene vlascem predlaže ti Makronovina učiteljica kuhanja Ana Janjatović Zorica
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1,5 šalica prosa
  • ½ šalice kvinoje
  • ½ šalice izmrvljenog tofua
  • ¼ šalice ribanoga dimljenog tofua
  • 2 žlice sitno sjeckanog vlasca
  • 1 sitno ribana mrkva
  • 1 žlica tahinija (maslaca od sezama)
  • sol
  • 1-2 žlice hladno prešanog ulja po izboru

Postupak:

  1. Proso i kvinoju kuhaj zajedno u 5 šalica vode oko 25 minuta, dok ne upiju vodu
  2. U rashlađenu žitaricu dodaj ostale sastojke, promiješaj i malo izmijesi rukama
  3. Oblikuj popečke i prži na malo ulja s obje strane
  4. Posluži ih uz salatu ili kratko kuhano povrće
Posjeti missZDRAVA.hr