Ukusna čokoladna krema gotova za par minuta

missGASTRO
Nevjerojatan je raspon deserata koje možeš pripremiti za nekoliko minuta u blenderu. U kategoriju brzih čuda spada i ova glatka čokoladna krema s tamnim rumom.
Vidi originalni članak

Ohlađenu kremu možeš poslužiti uz svježe ili voće iz kompota, naribanu čokoladu, tučeno vrhnje i mljevene kekse.

Sastojci

  • 1 veliko jaje
  • 2 žlice tamnog ruma
  • 170 g čokolade (minimalno 50% kakaa)
  • 2 žlice šećera
  • 150 ml mlijeka 
  • Prstohvat soli

Odličan spoj klasičnog i modernog Čokoladna torta s kremom od naranče idealna za zimska druženja

Priprema

  • Jaja, šećer, sol, nasjeckanu čokoladu i rum stavi u blender.
  • Kratko blendaj kako bi sjedinila smjesu i dodatno usitnila čokoladu.
  • Mlijeko zagrij na vatri do vrenja i postepeno ulijevaj u smjesu.
  • Lagano blendaj dok se sva čokolada ne otopi i krema postane glatka.
  • Prelij u posudice i stavi u hladnjak na barem sat vremena.

Uživaj!

Posjeti missZDRAVA.hr