Ukras iz kućne radinosti: Jestivi medenjaci za bor
Premaži lim za pečenje maslacem. pomiješaj maslac, med, šećer, začine za paprenjake i kakao pa zagrij na laganoj vatri dok se šećer ne rastopi. Ostavi neka se ohladi. Prosij brašno i praškak za pecivo, dodaj sol, jaja i smjesu s medom. Zamijesi tijesto.
Pokrij ga i ostavi preko noći na sobnoj temperaturi. Razvaljaj tijesto na debljinu od 1/2 cm. Kalupima izreži oblike i slaži ih na lim. Peci ih 12 do 15 minuta na 200 stupnjeva Celzijevih. Istuci bjelanke sa šećerom za bijelu ocaklinu. Njome obrubi medenjake i na vlažnu glazuru pospi šarene mrvice.
Sastojci:
- 100 g maslaca
- 225 g meda
- 125 g šećera
- 1/2 omota začina za paprenjake
- 50 g kakaa
- 60 g brašna
- 1/2 omota praška za pecivo
- prstohvat soli
- jaje
- glazura
- bjelanjak
- 160 g šećera u prahu
- šarene mrvice