Ukras iz kućne radinosti: Jestivi medenjaci za bor

Guliver/Shutterstock
Premaži lim za pečenje maslacem. pomiješaj maslac, med, šećer, začine za paprenjake i kakao pa zagrij na laganoj vatri dok se šećer ne rastopi. Ostavi neka se ohladi. Prosij brašno i praškak za pecivo, dodaj sol, jaja i smjesu s medom. Zamijesi tijesto.
Vidi originalni članak

Pokrij ga i ostavi preko noći na sobnoj temperaturi. Razvaljaj tijesto na debljinu od 1/2 cm. Kalupima izreži oblike i slaži ih na lim. Peci ih 12 do 15 minuta na 200 stupnjeva Celzijevih. Istuci bjelanke sa šećerom za bijelu ocaklinu. Njome obrubi medenjake i na vlažnu glazuru pospi šarene mrvice.

Sastojci:

  • 100 g maslaca
  • 225 g meda
  • 125 g šećera
  • 1/2 omota začina za paprenjake
  • 50 g kakaa
  • 60 g brašna
  • 1/2 omota praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • jaje
  • glazura
  • bjelanjak
  • 160 g šećera u prahu
  • šarene mrvice

Medenjaci od bundeve

Posjeti missZDRAVA.hr