Tri brze ideje za kreativne proteinske doručke
3 brzopotezne ideje za kreativne obroke s Pečenom šunkom
PIK Pečena šunka idealan je sastojak gurmanskih plata i salata, ali i ukusnih sendviča te brojnih drugih jela. Kao i ostatak PIK šunki, Pečena šunka ne sadrži pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten, ni soju, a ima i smanjen udio soli te je odličan odabir za one koji paze na uravnoteženu prehranu.
Sendvič s proljetnim namirnicama
Prva ideja zaista je sasvim jednostavna - sendvič sa svim tipičnim proljetnim namirnicama. Tamni raženi kruh namažite umakom od hrena koji daje dobru pikantnu podlogu. Zatim posložite ostale sastojke - tanko narezanu krišku šunke, kriške tvrdo kuhanih jaja i rotkvica te sve pospite nasjeckanim mladim lukom.
Svi ovi okusi pomiješani u jednom "grizu" daju pravi proljetni zalogaj, odnosno sendvič kojem ćete teško odoljeti, a uživati u njemu možete sve do kraja sezone rotkvica i mladog luka.
Šarena salata
Drugi prijedlogu donosi ideju za lagani ručak, praktičan za ponijeti na posao. Odaberite dvije različite lisnate salate prema svom ukusu, dodajte im cherry rajčice i mini mozzarellu. Okuse podignite crnim maslinama te sve pojačajte tostiranim kruhom narezanim na kockice i šunkom narezanom na deblje trakice. Preostaje vam samo još zapakirati salatu u odgovarajuću posudu i uživati u trenucima pauze za ručak.
Vikend doručak sa šunkom i jajima
Treća ideja osnova je bogatog vikend doručka, kada želite jesti u kasno jutro, na miru i bez uobičajene jurnjave koja prati radne dane. Odrežite deblju krišku šunke, gotovo kao pravi odrezak. Uz nju ispecite jaja na oko ili kajganu, možete ih dodatno začiniti s malo čilija za razbuđivanje. Dodajte svježu lisnatu salatu ili bilo koje svježe povrće koje volite te poslužite uz sir i vrhnje.
Ovako pripremljeni bogati doručak osigurat će vam dovoljno vremena za uživanje u neradnom danu i dati snage za sve vikend-aktivnosti.
Pogledaj video i saznaj kako poslužiti pečenu šunku: