Toskanska salata s kruhom
Pametno iskoristi ostatke kruha i napravi ukusnu salatu. Navedeni sastojci dovoljni su za 4 porcije. Salatu pripremi od 30 do 40 minuta prije kako bi kruh upio sve sokove. Za ovu jednostavnu salatu dovoljno je samo 15 minuta pripreme
Sastojci:
- 300 g kruh pšenični, bijeli
- 400 g cherry rajčica
- pola crvenog luka
- pola krastavca (svježi, sirovi)
- 1 žlica vinskog ocat
- 3 žlica maslinova ulja
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 žlica lista peršina
- 3 grančice bosiljka
Priprema:
- Kruh nareži na komade. Rajčice nareži na četvrtine. Luk oljušti i tanko nareži. Krastavac oguli i nareži na komade. Bosiljak sitno natrgaj.
- U zdjelu za posluživanje stavi kruh, rajčice, luk i krastavac. Prelije octom i uljem, posoli i popapri prema ukusu pa promiješaj.
- Ostavi da odstoji od 30 do 40 minuta. Prije posluživanja pospi začinskim biljem.
Dobar tek!
Još recepata potraži na portalu Gastro.hr.