Toskanska salata s kruhom

Pametno iskoristi ostatke kruha i napravi ukusnu salatu. Navedeni sastojci dovoljni su za 4 porcije. Salatu pripremi od 30 do 40 minuta prije kako bi kruh upio sve sokove. Za ovu jednostavnu salatu dovoljno je samo 15 minuta pripreme
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 g kruh pšenični, bijeli
  • 400 g cherry rajčica
  • pola crvenog luka
  • pola krastavca (svježi, sirovi)
  • 1 žlica vinskog ocat
  • 3 žlica maslinova ulja
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica lista peršina
  • 3 grančice bosiljka

Priprema:

  1. Kruh nareži na komade. Rajčice nareži na četvrtine. Luk oljušti i tanko nareži. Krastavac oguli i nareži na komade. Bosiljak sitno natrgaj.
  2. U zdjelu za posluživanje stavi kruh, rajčice, luk i krastavac. Prelije octom i uljem, posoli i popapri prema ukusu pa promiješaj.
  3. Ostavi da odstoji od 30 do 40 minuta. Prije posluživanja pospi začinskim biljem.

Dobar tek!

Još recepata potraži na portalu Gastro.hr.

Posjeti missZDRAVA.hr