Tortilje punjene šparogama i gljivama

Karolina Benasić postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za tortilje sa šparogama, matovilcem i šampinjonima. Pošalji nam i ti recept za jelo s tikvicama, šparogama, jagodama ili listovima maslačka te sudjeluj u akciji 'Kuhaj u ritmu proljeća 2015.'. Autore najboljih recepata čekaju iznenađenja. Ispuni obrazac i prijavi se!
Vidi originalni članak

Prijavi se i postani kuharica proljeća!

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu proljeća 2015.' potraži ovdje.

Sastojci:

  • 8 kukuruznih tortilja 
  • 1 vezica šparoga 
  • 200 g matovilca (ili potočarke) 
  • 400 g smeđih šampinjona 
  • 4 mlada luka 
  • 2 žlice maslaca 
  • 3 žlice maslinovog ulja 

Sastojci za namaz:

  • 1 manja vezica medvjeđeg luka 
  • 150 g svježeg tofua 
  • 150 g pinjola 
  • sol, papar 
  • 2 žlice soka nešpricanog limuna 
  • 4 žlice maslinova ulja 
  • 3 listića svježeg bosiljka

Priprema:

  1. Šparoge operi, odstrani vrhove, a donje drvenaste dijelove kuhaj u slanoj vodi oko 5 minuta te ocijedi. 
  2. Vrhove šparoga kuhaj u slanoj vodi sa žlicom maslaca oko 3 minute, ocijedi i ostavi da odstoje u hladnoj vodi s nekoliko kapi limunova soka. 
  3. Na maslinovu ulju i maslacu isprži nasjeckani mladi luk i na ploške narezane gljive. Posoli i popapria, kad voda ispari, gljive su gotove.
  4. Pinjole preprži na suhoj tavi. 
  5. Sve sastojke za namaz i kuhane drvenaste dijelove šparoga blendaj (ili usitni pomoću štapnog miksera) tako da dobiješ kremasti namaz.
  6. Tortilje zagrij na tavi ili u pećnici. Svaku tortilju premaži žlicom namaza. 
  7. Na namaz složi listove salate, a po salati rasporedi 2 žlice gljiva. Na sredinu tortilje stavite 5-6 kuhanih vrhova šparoga. 
  8. Tortilju zarolaj i učvrsti čačkalicom kako se ne bi odmotala.

Savjet Zdrave Krave: Tortilje možeš i sama pripremiti, sastojci su sljedeći: 1 šalica brašna, 1 šalica integralnog ili kukuruznog brašna, prstohvat soli, 3 žlice ulja, 1 žličica praška za pecivo, voda po potrebi.

Posjeti missZDRAVA.hr