Torta od smokava s bijelom čokoladom i orasima

Thinkstock
Pjenasto umuti jaja sa šećerom. Dodaj brašno s praškom za pecivo, mljevene orahe, pasirane smokve, vodu i ulje. Izlij smjesu u kalup za torte obložen papirom za pečenje i peci u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzijevih oko 25 minuta. Dobro je ohladi i zreži na tri dijela.
Vidi originalni članak

Zagrij vrhnje do vrenja, pa umiješaj kocke čokolade i listiće maslaca. Miješaj dok se ne otope. stavi u hladnjak na dva sata, pa dobro ohlađeno izmiksaj mikserom. Premazuj kore s kremom, slaži jednu na drugu i na kraju ukrasi smokvama te pospi orasima.

Sastojci:

  • 7 jaja
  • 7 žlica šećera
  • 7 žlica oraha
  • 7 žlica pasiranih smokvi
  • 3 žlice brašna
  • 1/4 šalice (od 2 dl) vode
  • 2 dl ulja
  • prašak za pecivo

Sastojci za kremu:

  • 300 g bijele čokolade
  • 5 dl slatkog vrhnja
  • 125 g maslaca
  • 8 smokvi
  • sjeckani orasi za posipanje
Posjeti missZDRAVA.hr