Torta od limete i avokada

Recept za sirovu tortu od avokada i limete poslala nam je Josipa Salaić. Pošalji nam recept za svoje omiljeno ljetno sirovo jelo i sudjeluj u akciji 'Kuhaj u ritmu ljeta 2014'. Kuharica koju odaberemo osvojit će nagradu. Potraži obrazac u članku, prijavi se i postani kuharica ljeta 2014.
Vidi originalni članak

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu ljeta 2014." potraži ovdje. Pobjednički recept osvojit će Braun blender, a drugi recept osvojit će Cromoterapiaa tavu. Nagrade je osigurao Mondo Internet Supershop.

Sirova hrana za ljetne dane

Josipa nam je rekla kako voli sirovu hranu jer joj pomaže za zdravlje i idealna je za ljetne dane. Nakon što je prvi put probala sirovu hranu bila je oduševljena i redovito si priprema sirova jela.

Sastojci:

Kora:

  • 2 šalice badema
  • 3 žlice agavinog sirupa
  • 2 žlice otopljenog kokosovog maslaca
  • 1 žlica limunovog soka
  • sjemenke iz mahune vanilije

Krema:

  • 2 i pol šalice indijskih oraščića
  • sok i kora od 3 limete
  • 5 cm korijena đumbira
  • 2 zrela avokada
  • pola šalice agavinog sirupa
  • pola šalice otopljenog kokosovog maslaca
  • maćuhice (za ukrašavanje)

Priprema:

  1. Bademe usitni u mlincu za kavu i stavi u posudu. Dodaj agavin sirup i kokosov maslac, potom sjemenke vanilije i limunov sok. Sve dobro izmiješaj i rukom utisni u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i stavi u zamrzivač dok pripremaš kremu.
  2. Sve sastojke za kremu stavi u blender pa ih polako, povećavajući brzinu, blendaj dok ne dobiješ što jednoličniju masu.
  3. Kremu rasporedi po kori, zagladi i ukrasi maćuhicama i kriškama limete.
  4. Stavi tortu u hladnjak neka odstoji preko noći. 

Dobar tek!

Helenin komentar

Pohvale Josipi koja je izvrsno iskombinirala sastojke i napravila osvježavajuću sirovu tortu idealnu za vrijeme ljetnih vrućina. Sviđa mi se što je dodala egzotični ljekoviti začin đumbir koji u kombinaciji s limetom daje slatko kiselkasti okus. Kao i u prethodnim receptima samo bih nadodala da je indijske oraščiće potrebno potopiti na nekoliko sati kako bismo dobili glatku kremu. Jedini nedostatak ovog recepta je malo duža priprema za osobe koje se prvi put susreću sa sirovom hranom.

Posjeti missZDRAVA.hr