Torta od jagoda s pirovim brašnom
Martina Kordić iz Porata postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za finu tortu od jagoda i badema. Pošalji nam i ti recept za jelo s tikvicama, šparogama, jagodama ili listovima maslačka i sudjeluj u akciji 'Kuhaj u ritmu proljeća 2015.'. Najbolje čekaju iznenađenja. Ispuni obrazac i prijavi se!
Prijavi se i postani kuharica proljeća!
Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu proljeća 2015.' potraži ovdje.
Sastojci:
Biskvit: 3 jaja, 50 g mljevenih oraha, 50 g mljevenih badema, 100 g pirovog brašna, 1 i pol žličica praška za pecivo, 125 g maslaca, 125 g smeđeg šećera, malo soka od višanja
Krema: 250 g mascarpone sira, 100 g ABC krem sira, 120 ml soka od višanja, 200 g sjeckanih jagoda, 250 ml vrhnja za šlag, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 1 vrećica želatine u prahu
Dekoracija: 400 g jagoda
Priprema:
- Pjenasto izradi maslac i šećer, dodaj jedno po jedno jaje i sve dobro izmiksaj dok ne postane pjenasto. Dodaj mljevene orahe, bademe i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Peci u kalupu za tortu promjera 28 cm, na 175 stupnjeva od 20 do 25 minuta. Ohlađeni biskvit polij sokom od višanja.
- Vrhnje, uz dodatak vanilin šećera, istuci u šlag. Pomiješaj mascarpone i krem sir, dodaj sok od višanja te na kraju nježno dodaj šlag. Ohlađeni biskvit stavi na tanjur za tortu, a oko njega ostavi kalup za tortu.
- Na biskvit ravnomjerno rasporedi kremu, ukrasi jagodama i stavi u hladnjak da se dobro ohladi.