Tikvice punjene kvinojom i povrćem
Melita Juratek Cipek iz Zagreba postala je naša kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za tikvice punjene kvinojom i povrćem, te se natječe za kuharicu ljeta. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvajati osvježavajuće nagrade, pošalji nam svoj zdravi i lagani ljetni recept i fotografiju gotovog jela
Provjeri kako sudjelovati u akciji "Kuhaj i osvježi se u ritmu ljeta"!
Sastojci za dvije osobe:
- 2 tikvice, 2 mlada luka, 2 mrkvice
- 1 režanj češnjaka
- 5 žlica kuhane kvinoje
- 8 cherry rajčice
- dimljeni tofu
- klice kresa
- sojin umak shoyu
- malo soli i maslinovog ulja
Priprema:
- oprati i izdubiti tikvice i premazati maslinovim uljem izvana i iznutra
- staviti u pećnicu na 175' na cca 20 minuta
- u woku na maslinovom ulju prepržiti nasjeckano bijelo od mladog luka
- dodati mrkvice narezane na štapiće i 3 žlice sojinog umaka
- nakon minutu dodati češanj češnjaka, po potrebi dodati vode i soli
- kad češnjak zamiriši dodati 5 žlica kuhane kvinoje, promiješati
- ugasiti plamen i dodati na polovice nasjeckane cherry rajčice i nasjeckano zeleno od mladog luka, promiješati
- izvaditi tikvice iz pećnice i napuniti ih smjesom
- zapeći u pećnici 5 minuta
- izvaditi van i posuti naribanim dimljenim tofuom i posipati klicama od krijesa
Darovi za kuharice
Kao kuharica tjedna Melita će dobiti osvježavajući poklon paket glavnog sponzora Jamnice. Proizvodi Jamnice, u kojima će uživati kuharica tjedna, uvijek su savršena pratnja dobroj hrani. Zbog svog sastava bogatog mineralima, gazirana prirodna mineralna voda Jamnica upotpunjuje svaki obrok, a zbog blagotvornog učinka na probavu unosi ravnotežu u našu prehranu bez unosa dodatnih kalorija.
Uz to, Melita je dobila na dar i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.