Povrće sa sojinim medaljonima
Matea Blažević iz Ivanovaca postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za proljetno povrće sa sojinim medaljonima i tikvicama. Pošalji nam i ti recept za jelo s tikvicama, šparogama, jagodama ili listovima maslačka i sudjeluj u akciji 'Kuhaj u ritmu proljeća 2015.'. Najbolje čekaju iznenađenja. Ispuni obrazac i prijavi se!
Prijavi se i postani kuharica proljeća!
Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu proljeća 2015.' potraži ovdje.
Sastojci:
- crveni luk
- tikvica
- mrkva
- češanj češnjaka
- 1/2 žličice korijena đumbira
- 2 rotkvice
- maslinovo ulje
- soja sos
- sol, papar
- origano
- sojini medaljoni
- brašno
Priprema:
- Mrkvu oguli i nareži na štapiće. Tikvicu operi i nareži na štapiće. Luk očisti i nareži na grubo, posoli i zgnječi rukama. Rotkvice narežati na šestine. Češnjak i korijen đumbira usitni što je više moguće.
- Na maslinovom ulju blago poprži luk, dodaj tikvicu i mrkvu te nastavi pržiti 5 minuta. Dodaj malo vode, poklopi i na laganoj vatri pirjaj, postupno dodaj još vode. Nakon 15 minuta dodaj rotkvicu, češnjak, đumbir i pirjaj još 5 minuta. Začini po želji (sol, papar, origano, soja sos).
- Sojine medaljone kuhaj dok ne omekšaju (otprilike 15 minuta). Pokušaj iscijediti svu vodu iz njih, posoli ih i uvaljaj u brašno. Prži na vrućem ulju dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Posluži zajedno s povrćem!