Povrće sa sojinim medaljonima

Matea Blažević iz Ivanovaca postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za proljetno povrće sa sojinim medaljonima i tikvicama. Pošalji nam i ti recept za jelo s tikvicama, šparogama, jagodama ili listovima maslačka i sudjeluj u akciji 'Kuhaj u ritmu proljeća 2015.'. Najbolje čekaju iznenađenja. Ispuni obrazac i prijavi se!
Vidi originalni članak

Prijavi se i postani kuharica proljeća!

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu proljeća 2015.' potraži ovdje.

Sastojci:

  • crveni luk
  • tikvica
  • mrkva
  • češanj čnjaka
  • 1/2 žličice korijena đumbira 
  • 2 rotkvice 
  • maslinovo ulje 
  • soja sos
  • sol, papar
  • origano 
  • sojini medaljoni 
  • brašno

Priprema:

  1. Mrkvu oguli i nareži na štapiće. Tikvicu operi i nareži na štapiće. Luk očisti i nareži na grubo, posoli i zgnječi rukama. Rotkvice narežati na šestine. Čnjak i korijen đumbira usitni što je više moguće. 
  2. Na maslinovom ulju blago poprži luk, dodaj tikvicu i mrkvu te nastavi pržiti 5 minuta. Dodaj malo vode, poklopi i na laganoj vatri pirjaj, postupno dodaj još vode. Nakon 15 minuta dodaj rotkvicu, češnjak, đumbir i pirjaj još 5 minuta. Začini po želji (sol, papar, origano, soja sos). 
  3. Sojine medaljone kuhaj dok ne omekšaju (otprilike 15 minuta). Pokušaj iscijediti svu vodu iz njih, posoli ih i uvaljaj u brašno. Prži na vrućem ulju dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Posluži zajedno s povrćem!
Dobar tek!
Posjeti missZDRAVA.hr