Tart s korama od ribanog krumpira umjesto tijesta, punjen špinatom i sirom

Laura Roman
Laura Roman autorica bloga lavieshobaine.com za missGASTRO napisala je recept za tart od krumpira i špinata, a mi ti ga prenosimo. Recept za tart od svježeg sira i špinata koji ima neobičnu bazu – napravljenu od naribanog krumpira.
Vidi originalni članak

Tart sam punila svježim sirom, špinatom te sušenim i cherry rajčicama. Odlučila sam dodati i karamelizirani luk kako bi tart dobio i notu slatkoće. Možeš ga poslužiti toplog, ali imaj na umu da će biti ukusan i kad se ohladi.

Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećim profilima na Facebooku i Instagramu!

Sastojci:

  • 420 g krumpira
  • 200 g špinata (smrznutog)
  • 1 luk 
  • 100 g cheddar sira
  • 1 žličica suhog bosiljka
  • 2 žličice origana
  • Šaka cherry rajčica
  • 8-10 sušenih rajčica
  • 300 g svježeg sira
  • 1 jaje 
  • 100 mL jogurta.

Postupak:

  • Krumpir ogulite te naribajte na grubo. Stavite u hladnu vodu i pustite namočeno dok pripremite ostale sastojke. Naribajte cheddar sir.
  • Sušene rajčice prelijte vrućom vodom i pustite da se rehidriraju. 
  • Luk narežite na trakice, stavite u tavu s malo ulja ili gheeja i posolite. Nakon nekoliko minuta dodajte žličicu smeđeg šećera te ga uz miješanje termički obradite dok se ne karamelizira. 
  • Krumpir ocijedite i prosušite. Dodajte ga u veću zdjelu i dodajte mu naribani cheddar sir i posolite. U nauljenu posudu za tart kompaktno utisnite smjesu pa ga stavite peći 10 – 15 minuta na 180 stupnjeva.
  • Smrznuti ili svježi špinat pirjajte na malo maslinovog ulja. Po želji možete dodati i češnjak. 
  • U zdjelu dodajte svježi sir, jaje i jogurt te posolite i začinite bosiljkom i origanom. Dodajte nasjeckani špinat, sušene rajčice i pola karameliziranog luka te sve dobro promiješajte. Cherry rajčice narežite na tanke ploške. 
  • Kada je baza od krumpira i cheddara poprimila zlatnu boju, izvadite posudu za tart te ulijte smjesu od sira i špinata.  Na vrh utisnite cherry rajčice i ostatak karameliziranog luka. Pecite na 180 stupnjeva 25-30 minuta. 

Kandidat za omiljeni kolač Tart od badema i jagoda s kremom od vanilije

Posjeti missZDRAVA.hr