Zdravi keksići sa zobenim pahuljicama

Zobene pahuljice možeš dodatno malo usitniti u blenderu. U zdjeli s pahuljicama ulij agavin sirup, cimet, bjelanjak te tahini pastu. Miksaj dok se ne povežui svi sastojci. Pred kraj dodaj kockice tamne čokolade te promiješaj još jednom. Rukama oblikuj kuglice i složi na pleh obložen masnim papirom
Vidi originalni članak

Sastojci za 14 keksića:

  • 4 žlice tahini paste
  • 150 g sitnih zobenih pahuljica
  • 1 bjelanjak
  • 25 ml agavinog sirupa
  • 1/4 žličice cimeta
  • šačica kockica tamne čokolade s 80 posto kakaa

Priprema:

Zobene pahuljice možeš dodatno malo usitniti u blenderu. U zdjeli s pahuljicama ulij agavin sirup, cimet, bjelanjak te tahini pastu. Miksaj dok se ne povežui svi sastojci. Pred kraj dodaj kockice tamne čokolade te promiješaj još jednom. Rukama oblikuj kuglice i složi na pleh obložen masnim papirom. Lagano utisni vrh rukom ili vilicom. Peci u već zagrijanoj pećnici na 175C stupnjeva, otprilike 10 minuta. Izvadi, ohladi na rešetci te posluži. Čuvaj u zatvorenoj limenoj ili staklenoj kutiji.

Pročitaj kako možeš zamijeniti jaja i brašno u kolačima.

Mariju i njene zdrave recepte možeš pronaći na njenom blogu Make it healthy i na Facebooku.

Posjeti missZDRAVA.hr