Heljda s divljim šparogama
Iva Savić iz Zagreba postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za heljdin rižoto sa šparogama i rajčicama. Pošalji nam i ti recept za jelo s tikvicama, šparogama, jagodama ili listovima maslačka i sudjeluj u akciji 'Kuhaj u ritmu proljeća 2015.'. Najbolje čekaju iznenađenja. Ispuni obrazac i prijavi se!
Prijavi se i postani kuharica proljeća!
Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu proljeća 2015.' potraži ovdje.
Sastojci:
- 150g sirove heljde
- 4-5 cherry rajčica
- vezica od 200g divljih šparoga
- 2 žlice maslinova ulja
- sol
- 1 žlica limunovog soka
- 3 žlice naribanog parmezana (po želji)
Priprema:
- Heljdu dobro operi pa kuhaj u vodi 15 minuta.
- Šparoge operi i očisti od tvrdog dijela stapke (sačuvaj za čaj ili temeljac).
- Rajčice operi i razreži na četvrtine.
- Na maslinovom ulju pirjaj rajčice od 2 do 3 minute, zatim dodaj šparoge i podlij s malo vode. Pirjaj zajedno 5 minuta pa dodaj heljdu. Po potrebi još malo podlij s vodom ili povrtnim temeljcem i nastavi zajedno kuhati još 5 do 10 minuta da heljda i povrće ostanu hrskavi (ukupno vrijeme kuhanja će ovisiti o starosti šparoga).
- Na kraju sve zalij limunovim sokom i po želji dodaj šaku ribanog parmezana. Sve promiješaj i serviraj. Jelo je ukusno i drugi dan, kada ga možeš poslužiti hladno, kao salatu.
Dobar tek!