Heljda s divljim šparogama

Iva Savić iz Zagreba postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za heljdin rižoto sa šparogama i rajčicama. Pošalji nam i ti recept za jelo s tikvicama, šparogama, jagodama ili listovima maslačka i sudjeluj u akciji 'Kuhaj u ritmu proljeća 2015.'. Najbolje čekaju iznenađenja. Ispuni obrazac i prijavi se!
Vidi originalni članak

Prijavi se i postani kuharica proljeća!

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu proljeća 2015.' potraži ovdje.

Sastojci:

  • 150g sirove heljde 
  • 4-5 cherry rajčica 
  • vezica od 200g divljih šparoga 
  • 2 žlice maslinova ulja
  • sol
  • 1 žlica limunovog soka
  • 3 žlice naribanog parmezana (po želji)

Priprema:

  1. Heljdu dobro operi pa kuhaj u vodi 15 minuta. 
  2. Šparoge operi i očisti od tvrdog dijela stapke (sačuvaj za čaj ili temeljac). 
  3. Rajčice operi i razreži na četvrtine
  4. Na maslinovom ulju pirjaj rajčice od 2 do 3 minute, zatim dodaj šparoge i podlij s malo vode. Pirjaj zajedno 5 minuta pa dodaj heljdu. Po potrebi još malo podlij s vodom ili povrtnim temeljcem i nastavi zajedno kuhati još 5 do 10 minuta da heljda i povrće ostanu hrskavi (ukupno vrijeme kuhanja će ovisiti o starosti šparoga). 
  5. Na kraju sve zalij limunovim sokom i po želji dodaj šaku ribanog parmezana. Sve promiješaj i serviraj. Jelo je ukusno i drugi dan, kada ga možeš poslužiti hladno, kao salatu.

Dobar tek!

Posjeti missZDRAVA.hr