Snježana se natječe za kuharicu proljeća
Snježanino jelo dekorirano je kao gnijezdo za što je dobila inspiraciju dok je šetala šumom: 'Recept za jelo u obliku gnijezda nastao je dok sam šetala šumom i slušala ptičice kako pjevaju i nose grančicu po grančicu da bi stvorile novi život. U svojoj kuhinji sve te boje koje sam vidjela u prirodi zamijenila sam jestivim namirnicama i to je to, ostalo je mašta'
Kuhanjem do ozdravljenja
Snježana živi u Zagrebu, po struci je strojarska tehničarka, ima dvije kćeri Ivu i Maju. Posljednjih šest godina hrani se po makrobiotičkim načelima, a za taj način prehrane odlučila se zbog zdravstvenih razloga.
'Makrobiotički način prehrane je izliječio moj organizam, ne pijem tablete i imam puno više snage i energije za život. U početku je bilo jako teško, jer sam morala kuhati na taj način zbog zdravlja, dakle bilo je to kuhanje iz nužde, a ne iz zadovoljstva. Sada je to za mene igra, užitak i umjetnost.'
Zamrzivač joj nije potreban
'Kuhanje je za mene stvaranje, a stvaranje počinje od jutra odlaskom na tržnicu, odabirom namirnica, slaganjem njihovih boja u jedan sklad i tako nastaje recept. Kad sam počela kuhati u skladu s godišnjem dobima, izbacila sam zamrzivač iz kuhinje jer sam shvatila da je ono što mi priroda nudi puno zdravije i da ju ja samo moram slijediti', objasnila je Snježana.
Priroda je besplatna tržnica
Snježana kaže da je proljeće idealno godišnje doba, jer se dosta namirnica može brati u prirodi i od njih napraviti odličan ručak, poput šparoga, divljeg luka, cvjetova bazge.
'Cvjetovi bazge se mogu pohati, a ako ih dodate u smjesu za palačinke onda dobijete izvrstan desert', objasnila je Snježana.
Snježana će kao kuharica tjedna na dar dobiti prigodne darove od Dida Bože i Vegetariane.