Slasna, a zdrava: Čokoladna torta s avokadom i jagodama
Najbolje od svega je što ne moraš imati grižnju savjesti kada jedeš ovu tortu pošto su njeni sastojci zdravi, možda ne izbalansirani, ali zadržat ćemo se na tome da su zdravi. U svakom slučaju, ako se brineš zbog potencijalnih grama viška, jedi ju ponedjeljkom, taj dan ni trava ne raste i ništa se ne prima! To je barem moj moto, možeš ga posuditi slobodno.
Hladni desert s trešnjama i indijskim oraščićima
Za biskvit će ti trebati:
- 250 g kvinoje
- 450 ml vode
- 180 g datulja
- 1 žlice praška za pecivo
- 4 žlice kaka
- 2 žlice Chia sjemenki
- malo soli
- 2 žlice zaslađivača – javorovog sirupa
Avokado kremu pripremi od:
- 2 avokada
- 2 žlice javorovog sirupa
- 2 žlice kokosovog ulja
- 4 žlice kakaa
Postupak pripreme
Kvinoju natopi u vodi na 15 minuta, ocijedi što je preostalo. Dodaj sve ostale sastojke i izblendaj dok ne postane glatko. Podijeli na dva dijela i peci na 180 stupnjeva 35 minuta.
Brzi muffini bez brašna od samo 3 sastojka
Za kremu stavi sve sastoje u posudu za miksanje i miksaj dok ne dobiješ glatku smjesu. Namaži biskvite kremom i ukrasi jagodama!
Savjet: Možeš koristiti bilo koje voće koje voliš. Ja imam još nešto jagoda u vrtu pa sam ih iskoristila za ovu prigodu.
Još Eninih slasnih recepata možeš potražiti na njenom You Tube kanalu.