Sirova torta od limete i čokoladni mousse po receptima Nade Rocco

Guliver/Shutterstock
Nada Rocco, glumica i autorica kuharice "Moje sirove strasti" ustupila nam je svoja dva blagdanska recepta i otkrila kako će provesti Božić.
Vidi originalni članak

"Blagdane uvijek provodim sa svojom obitelji. To je tradicija od koje se ne odustaje. Nona Rocco već godinama, s puno ljubavi i umijeća brine o našem blagdanskom stolu. Na nama je samo da uživamo u noninim delicijama, divnom druženju i vedrom raspoloženju."

Nada Rocco iako u mirovini još uvijek radi, ali samo ono što je veseli. "Moja posebna ljubav je govorenje poezije i u zadnje vrijeme dosta nastupam. Još uvijek radim na promociji svoje knjige 'Moje sirove strasti'. U proljeće imam poziv s Raba i Visa. Uživam i pripremajući svoje prirodne kozmetičke pripravke.

Vidim da se sviđaju i mojim prijateljicama koje me bodre u kreiranju novih", kaže Rocco i otkriva da radi na novoj knjizi: "Knjiga će se zvati 'Put prema samoj sebi'. Ne žurim se s objavom knjige jer želim da u njoj bude obuhvaćeno sve što me zanima i o čemu razmišljam."

Poznata glumica otkriva ti svoje recepte za specijalitete od sirovih namirnica Sirove strasti Nade Rocco

Torta od limete

Sastojci za bazu

  • 2 šalice badema ( namočenih preko noći, oguljenih )
  • 3 žlice agavina sirupa
  • 2 žlice kokosova ulja – otopljenog
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 mahuna vanilije

Priprema: Usitni bademe u blenderu. Stavi ih u posudu i dodaj ostale sastojke, dobro ih izmiješaj i utisni pomoću žlice u kalup za tortu koji si prethodno obložila papirom za pečenje. Stavi ga u duboko smrzavanje dok pripremaš kremu.

Krema

Sastojci

  • 2 ½ šalice indijskih oraščića (prethodno namočenih u vodi)
  • 3 limete
  • sok i korica 2 zrela mekana avokada
  • ½ šalice agavina sirupa
  • đumbir  5 cm
  • ½ šalice kokosova maslaca

Priprema: Sve sastojke stavite u blender i dobro izblendajte postepeno ubrzavajući uz pomoć štapa, sve dok krema ne dobije finu glatku teksturu. Nanesite je na koru i ukrasite po nahođenju.

Muss od čokolade

Sastojci:

  • 2 avokada
  • 3 žlice kakao-praha
  • 3 žlice kokosova ulja
  • ½ šalice agavina sirupa
  • 1 mahuna vanilije
  • 1 žličica tamarija
  • 1 žličica cimeta crne borovnice ili maline

Priprema: Sve sastojke, osim kakaa stavi u blender i dobro izblendaj. Pred kraj dodaj kakao i još kratko izblendaj. U prozirnu čašu stavi prvo red mussa, na to malo voća i na vrh ponovno muss. Ukrasite listićima mente.

Posjeti missZDRAVA.hr