Sirova Schwarzwald torta
Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu ljeta 2014." potraži ovdje. Pobjednički recept osvojit će Braun blender, a drugi recept osvojit će Cromoterapiaa tavu. Nagrade je osigurao Mondo Internet Supershop.
Poseban okus sirove hrane
Blanka nam je rekla kako voli sirovu hranu jer ima poseban okus te se od sirove hrane osjeća zdravo, zadovoljno i poletno.
Sastojci:
Kora:
- 2 šalice badema
- 1 šalica datulja
- 2 žlice kokosovog maslaca
Krema:
- 2 avokada
- 1 i pol šalica indijskih oraščića
- 1 žlica vanilije
- 3 žlice kokosovog maslaca
- 1 žlica limunovog soka
- 2/3 šalice agavinog sirupa
- 3 i pol žlice kakaa
- 2 i pol šalice višanja
Šlag:
- jedna konzerva kokosovog mlijeka s pulpom
- 1 žlica vanilije
- 2 žlice kokosovog maslaca
- 1 šalica indijskih oraščića
Priprema:
Kora:
Sve sastojke za koru dobro izblendaj u blenderu i nakon toga smjesu rasporedi u kalup za tortu.
Krema:
Sve sastojke osim kakaa i višanja izblendaj u blenderu i nakon toga kremu podijeli na dva dijela. U jedan dio dodaj kakao, a u drugi višnje.
Šlag:
Izblendaj sve sastojke u blenderu. Nakon kore u kalup stavi prvo kremu od kakaa zatim kremu od višanja te na to sve stavi šlag koji možeš ukrasiti višnjama.
Dobar tek!
Komentar čitateljice Helene
Pohvala Blanki koja je izvrsno kombinirala sastojke i napravila neodoljivu finu poslasticu idealnu za svako doba godine. Napomenula bih samo da je indijske oraščiće potrebno dobro natopiti na nekoliko sati kako bi smo lakše dobili što finiju kremu. Jedini nedostatak ovog recepta je malo duža priprema za one koji su tek početnici ili su nedovoljno upućeni u sirovu hranu. Još jednom pohvale Blanki koja očito jako dobro poznaje sirovu hranu pa te zajedno s njenim receptom pozivam da svi uživamo u ovoj finoj slastici.