Sezonsko je najbolje: Povrće koje dospijeva u travnju

Thinkstock
Poznato je da su namirnice najbogatije nutrijentima i raznim povoljnim tvarima na vrhuncu sezone, stoga doznaj što dospijeva u travnju i osmisli svoj jelovnik u skladu sa sezonom.
Vidi originalni članak
  • Šparoge,
  • zelena salata,
  • brokula,
  • cvjetača,
  • kelj,
  • kupus,
  • krastavac,
  • radič,
  • rukola,
  • mrkva,
  • rotkvica,
  • mladi luk,
  • poriluk,
  • matovilac.

 

Juha od šparoga

Sastojci za 4 osobe

  • 2 žlice nesoljenog maslaca ili ekstra djevičanskog kokosova ulja
  • 1 mali nasjeckani luk
  • 200 g mladog krumpira narezanog na sitne kockice
  • 1 žlica zelene curry paste (po želji)
  • 450 g šparoga narezanih na komadiće od 1 cm
  • 1/2 žličice soli
  • 400 ml punomasnog kokosova mlijeka
  • 1 limun ili limeta

Čudesna namirnica Šparoge: 8 zdravstvenih dobrobiti i najzdraviji načini pripreme

 

Priprema:

U velikom loncu pirjaj luk na maslacu na srednje visokoj temperaturi. Miješaj dok se luk ne obloži masnoćom te nastavi pirjati još nekoliko minuta, dok ne postane slatkast. Umiješaj krumpir i kuhaj ga desetak minuta dok potpuno ne omekša. Dodaj curry pastu, prokuhaj minutu - dvije, a zatim dodaj kokosovo mlijeko , sol i vodu. Ostavi da zavrije i potom dodaj šparoge. Kuhaj od dvije do tri minute, dok šparoge ne omekšaju, a zatim u blenderu ili pomoću štapnog miksera napravi gladak pire. Po potrebi dodaj još vode ili soli. Istisni malo limunova ili limetina soka. Pospi sjeckanim vlascem i posluži.

 

Posjeti missZDRAVA.hr