Zdrava krumpirova savijača s vrganjima

Renata Šišak iz Zagreba postala je kuharica tjedna sa svojim receptom za krumpirovu savijaču s vrganjima. Kuhaj i ti u ritmu jeseni, šalji nam svoje zdrave recepte i postani kuharica jeseni! Pripremi obrok, pošalji nam svoju fotografiju s gotovim jelom i pričekaj našu odluku i možda baš tvoj recept uđe u top recepte, a ti postaneš kuharica sezone i naša blogerica
Vidi originalni članak

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu jeseni 2015.' potraži ovdje.

Sastojci:

  • 500 g krumpira 
  • 150 g brašna 
  • 1 jaje 
  • 1 luk 
  • 300 g vrganja 
  • malo soli i papra 
  • peršinov list 
  • žlica ulja

Priprema:

  1. Skuhaj krumpir, protisni ga pa kad se malo ohladi dodaj brašno, jaje i malo soli te umijesi krumpirovo tijesto. 
  2. Nasjeckaj luk na sitno pa ga prodinstaj na malo ulja. Dodaj vrganje nasjeckane na listiće. Posoli, popapri pa dinstaj 15-tak minuta, dodaj i nasjeckan peršinov list. 
  3. Krumpirovo tijesto razvaljaj na pobrašnjenoj dasci pa po površini stavi nadjev od vrganja. Zarolaj čvrsto u mokru krpu i zaveži na oba kraja. Stavi u kipuću vodu i kuhaj 15-tak minuta. 
  4. Izvadi iz vode pa kad se malo ohladi izvadi i iz krpe, pusti da se ohladi do kraja pa nareži na oko 2 cm debele ploške.

 Dobar tek!

Posjeti missZDRAVA.hr