Šampinjoni u umaku od soje i sezama

Znaš li da jedna porcija sirovih gljiva, odnosno 100 grama šampinjona, ima vrlo malo kalorija, svega 26 kcal? Donosimo ti recept za sitne, svježe šampinjone okupane u sojinom umaku i posipane sjemenkama sezama. Priprema ovog jesenskog jela traje 10 minuta, a sastojci su dovoljni za četiri porcije
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g sitnijih svježih šampinjona
  • sjemenke sezama
  • soja umak

Priprema:

  1. Gljive očisti od zemlje.
  2. Nasjeckaj ih na četvrtine.
  3. Stavi ih u zdjelu i zalij soja sosom i posipaj sjemenkama sezama.
  4. Sve dobro promiješaj, poklopi i pusti da se mariniraju barem pola sata.
  5. Posluži kao prilog ili predjelo. Dobar tek!

Još recepata potraži na portalu Gastro.hr

Posjeti missZDRAVA.hr