Lađice od krastavca i badema

Topli dani sjajna su prilika za pripremu brzih i osvježavajućih ljetnih salata. Recept za lađice od krastavaca punjene pestom od badema i bosiljka donosi ti Ana Janjatović Zorica. Sve što ti je potrebno za ovaj recept su krastavci, bademi, sušene rajčice, maslinovo ulje i svježi bosiljak
Vidi originalni članak

Nove kombinacije za salatu

Ana je u svojoj kuharici jednostavnog naziva ''Salate'' ponudila osvježavajuće i nove kombinacije dobro poznatih, kao i onih manje poznatih sastojaka i namirnica za salate poput chia sjemenki i sjemenki konoplje, crnog kima, medvjeđeg luka i drugih.

U kuharici ćeš pronaći recepte za svježe salate poput endivije s rotkvicama, sojinim jogurtom i sjemenkama bundeve, zatim recepte za kratko kuhane salate poput tikvica s mentom i lješnjacima, kao i toplo-hladne salate primjerice shiitake sa seitanom i rikulom. Zastupljene su i raznovrsne salate sa žitaricama kao i brzi i cjeloviti obroci, a dodatak su i zanimljive voćne salate poput breskvi u teškom sirupu ili jagoda s kremom.

Sastojci za lađice od krastavaca

  • 2 srednje velika krastavca
  • ½ šalice blanširanih badema
  • nekoliko namočenih sušenih rajčica
  • maslinovo ulje
  • sol po želji
  • nekoliko listova svježeg bosiljka

Kako ih pripremiti?

Krastavce operi i nareži na deblje kolutove. Izdubi dio sjemenki kako bi napravila mjesto za pesto. Blanširaj bademe, izmiksaj ih s namočenom sušenom rajčicom, maslinovim uljem, soli i bosiljkom, pa tom smjesom nadjeni kolutove krastavaca.

Posjeti missZDRAVA.hr