Rolice s tunom i povrćem

Vjerojatno najbolje prihvaćena kuhinja u svijetu je talijanska. Tko ne voli lazanje, pizzu, tagliatelle, raviole, orecchiette i drugu tjesteninu? Ja je obožavam i zato je rado pripremam pa sam stoga pripremila kombinaciju kanelona i lazanja od domaćeg tijesta s ukusnim i osvježavajućim nadjevom od tune koji polako priziva sunčano razdoblje
Vidi originalni članak

Sastojci za tijesto:

  • 200 g bijelog brašna
  • 100 g integralnog brašna
  • 1/2 šalice pirea od mrkve
  • 1 jaje
  • 3 žlice ulja
  • voda po potrebi
  • sol

Sastojci za nadjev:

  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1,5 šalice špinata
  • 1 file tune
  • 1 žlica senfa
  • bosiljak po želji
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 luk
  • ricotta sir 
  • trapist sir
  • 1/2 šalice maslina
  • 1 šalica cherry rajčica

Priprema:

  1. Pomiješaj obje vrste brašna sa soli. Dodaj jedno jaje, pire od mrkve i ulje te dobro izmijesi. Tijesto mora biti mekano i glatko. Ostavi ga da miruje otprilike pola sata. 
  2. Za to vrijeme pripremi nadjev. File tune, luk i češnjak nasjeckaj na što sitnije komadiće. Zagrij ulje te poprži polovice rajčica, luk i tunu. Tijekom prženja dodaj sol, senf i bosiljak. Pred kraj prženja dodaj i češnjak te ga prži dok ne pusti miris. 
  3. Tijesto razvaljaj veoma tanko u obliku pravokutnika te izreži trakice debljine vatrostalne posude (otprilike 4-5 cm). Kuhaj ga u vreloj vodi otprilike 4 minute te izvadi. 
  4. Na svaku trakicu u tankom sloju rasporedi nadjev od tune te po nadjevu svježi špinat i ricottu. Svaku trakicu zarolaj kao roladu te položi u vatrostalnu posudu.
  5. Nakon što si popunila posudu, na vrh kanelona naribaj trapist sir, posipaj bosiljak te položi kolutiće maslina. Peci otprilike 20-25 minuta na 180 stupnjeva.

Više o Kristininoj zdravoj kuhinji možeš doznati ovdje.

Na portalu Gastro.hr možeš pronaći recept za prhke rolice s bademima i cimetom.

Posjeti missZDRAVA.hr