Domaći rižini kakao hrskavci
S obzirom na to da nam dolazi ljeto i vrući dani kada nam se ne da puno vremena provoditi u kuhinji za upaljenom pećnicom, pripremila sam za tebe jednostavan recept bez pečenja, koji se brzo priprema, a ujedno je i čokoladan i lagan. Glavnu ulogu igraju kakao maslac, kakao te ekspandirana riža
Sastojci:
- 95 g kakao maslaca
- 25 g extra djevičanskog kokosova ulja
- 40 ml agavina sirupa
- 40 g kakao praha
- 125 g rižinih 'poppies'-a s medom - 30% (ekspandirana riža) (kupiti baš takve)
Preljev:
- 80 g tamne čokolade s 80% kakaa + 1 žlica kokosova ulja
Priprema:
- Otopi na laganoj vatri kakao maslac i kokosovo ulje.
- Dodaj agavin sirup, promiješaj, ugasi vatru i dodaj kakao.
- Ponovo promiješaj.
- U velikoj zdjeli sipaj rižine 'poppiese' te preko njih prelij smjesu s maslacem, uljem, agavom i kakaom.
- Dobro ručno promiješaj smjesu kako bi spojila sve sastojke i kako bi se tekuća smjesa upila u ekspandiranu rižu.
- Prebaci smjesu u manji protvan obložen masnim papirom.
- Nemoj pretanko raširiti smjesu.
- Izravnaj površinu vrha najbolje što možeš te smjesu stavi u zamrzivač.
- U međuvremenu otopi sastojke za preljev, izvadi rižine 'poppiese' i prelij preko njih čokoladu.
- Vrati u zamrzivač dok se smjesa dobro ne stisne, zatim razreži na kocke te čuvaj u frižideru.
To je to, brzo, jednostavno, lagano, ali čokoladno. Pravi ljetni užitak! Dobar tek!
Mariju i njene zdrave recepte možeš pronaći na njenom blogu Make it healthy i na Facebooku.