Domaći rižini kakao hrskavci

S obzirom na to da nam dolazi ljeto i vrući dani kada nam se ne da puno vremena provoditi u kuhinji za upaljenom pećnicom, pripremila sam za tebe jednostavan recept bez pečenja, koji se brzo priprema, a ujedno je i čokoladan i lagan. Glavnu ulogu igraju kakao maslac, kakao te ekspandirana riža
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 95 g kakao maslaca
  • 25 g extra djevičanskog kokosova ulja
  • 40 ml agavina sirupa
  • 40 g kakao praha
  • 125 g rižinih 'poppies'-a s medom - 30% (ekspandirana riža) (kupiti baš takve)

Preljev:

  • 80 g tamne čokolade s 80% kakaa + 1 žlica kokosova ulja

Priprema:

  1. Otopi na laganoj vatri kakao maslac i kokosovo ulje.
  2. Dodaj agavin sirup, promiješaj, ugasi vatru i dodaj kakao.
  3. Ponovo promiješaj.
  4. U velikoj zdjeli sipaj rižine 'poppiese' te preko njih prelij smjesu s maslacem, uljem, agavom i kakaom.
  5. Dobro ručno promiješaj smjesu kako bi spojila sve sastojke i kako bi se tekuća smjesa upila u ekspandiranu rižu.
  6. Prebaci smjesu u manji protvan obložen masnim papirom.
  7. Nemoj pretanko raširiti smjesu.
  8. Izravnaj površinu vrha najbolje što možeš te smjesu stavi u zamrzivač.
  9. U međuvremenu otopi sastojke za preljev, izvadi rižine 'poppiese' i prelij preko njih čokoladu.
  10. Vrati u zamrzivač dok se smjesa dobro ne stisne, zatim razreži na kocke te čuvaj u frižideru.

To je to, brzo, jednostavno, lagano, ali čokoladno. Pravi ljetni užitak! Dobar tek!

Mariju i njene zdrave recepte možeš pronaći na njenom blogu Make it healthy i na Facebooku.

Posjeti missZDRAVA.hr