Recept tjedna: čips od jabuke

Nada Đoković iz  Dubrovnika postala je treća kuharica tjedna! Stručni žiri portala zdravakrava.hr i gastro.hr izabrao je njezin recept za čips od jabuke za recept tjedna. Za nagradu Nada dobiva Gorenje elektronsku kuhinjsku vagu Ultra Slim te besplatnu izradu fotoknjige i ulazi u izbor za top-kuharicu jeseni
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • jabuke
  • jabučni ocat
  • šećer
  • cimet
  • voda

Priprema:

  1. Lagano zagrijavaj dvije žlice šećera i četiri žlice vode.
  2. Kad se šećer otopi, dodaj pola žlice jabučnog octa i malo cimeta te makni s vatre.
  3. Jednu veću jabuku prepolovi, izvadi sjemenke i nareži na tanke ploške.
  4. Jednu stranu ploške umoći u sirup od šećera i složi na pleh obložen papirom za pečenje tako da namočena strana ploške bude prema gore.
  5. Peci u pećnici na 100°C dok ne postane hrskavo, otprilike sat vremena.

Akcija "Kuhaj u ritmu jeseni" traje i dalje, tako da i tiimaš priliku uključiti se i pokazati nam svoje kulinarsko umijeće pa i osvojiti vrijedne nagrade!

Klikni i saznaj kako sudjelovati u izboru za recept tjedna i kuharicu jeseni.

Posjeti missZDRAVA.hr