Motivi hrvatskih glumaca zbog kojih su postali vegani!

Veganstvo je postalo način života za mnoge ljude, a za život bez mesa i životinjskih proizvoda odlučili se se glumci Goran Višnjić, Miraj Grbić i Marija Omaljev. Svatko zbog svojih osobnih razloga.
Vidi originalni članak

Goran Višnjić je za Gloriju otkrio da su se on i njegova obitelj okrenuli veganstvu zbog zdravstvenih razloga. Otac je četvero djece, a njegov sin Vigo i kćer Lana Lourdes postali su vegani zbog zdravlja. Vigo je imao dermatoloških problema koje nitko nije znao liječiti, dok je Lana Lourdes imala autoimunu bolest, objasnio je Višnjić. "I Lana je prešla na vegansku prehranu i nakon nekoliko mjeseci, te uz uzimanje određenih vitamina, stanje joj se popravilo. Njezina je krvna slika danas savršena', rekao je Višnjić za Gloriju. 

Glumac Miraj Grbić, simpatični Čombe iz megapopularne serije „Lud, zbunjen, normalan” i njegova supruga Marija Omaljev, glumica poznata po ulogama u serijama „Ruža vjetrova”, podržavaju Prijatelje životinja i ljubav prema svim živim bićima. 

Vegani smo postali prije tri godine. Miraj je jednoga dana rekao: ‘Ja više ne mogu jesti životinje. Ne mogu više tu energiju ubijenog stavljati u sebe.’ Pitala sam ga: ‘To mi super zvuči. Hoćeš li jesti ribu?’ Odgovorio je: ‘Pa i ribe su živa bića.’ To me navelo da razmislim o tome što jedem. Veganstvo mi je na kraju došlo kao neko otvaranje očiju, kao kada pogledaš nešto s jedne strane i cijela percepcija ti se promijeni. Više nikada ne možeš gledati nešto kao prije jer si shvatio kako stvari stoje. Nakon tri godine, oboje smo presretni našim izborom. Zdravlje nam je savršeno, moj takozvani ‘genetski kolesterol’ je nestao, koža mi je čišća i sjajnija, a i Miraju je krvna slika postala savršena. Sigurno je to jedna od najboljih odluka koje smo ikada donijeli. Ljubav prema ljudima, životinjama, našem planetu nešto je što definitivno preporučujem svakome”, otkriva Marija kako su se ona i suprug Miraj odlučili za veganstvo.

Glumica ne želi nikome nametati stil života, ali želi preporučiti ljudima da probaju barem nekoliko mjeseci biti na veganskoj prehrani.  "U doba interneta, kada možemo vidjeti kako se naša ‘hrana’ priprema, mislim da su neznanje i okrutnost stvar izbora, a ne slučajnosti", rekla je Omaljev. 

Marija Omaljev i Miraj Grbić žive u Los Angelesu, a Marija ističe da liječnici tamo često biraju veganski način prehrane. Nama je jedenje mesa i pijenje mlijeka postala norma, objasnila je. "Iako vegani imaju puno manje šanse za srčana oboljenja ili mnoge vrste raka, dotok takvih informacija usporen je zbog profita, na našu štetu, ali i štetu životinja i okoliša", rekla je Omaljev. 
 
Ako i ti želiš saznati više o veganstvu, posjeti 12. ZeGeVege festival održivog življenja koji se održava 6. rujna od 8 do 21 sat i 7. rujna 2019. od 8 do 20 sati na zagrebačkome Trgu bana Josipa Jelačića. Zbog sve veće potražnje, ponuda veganskih proizvoda i uvjerljivih ukusnih zamjena mesu i mliječnim proizvodima drastično raste, takve proizvode možeš kušati na ZeGeVegeu

juha od buče Upoznaj našu blogericu Veganicu i iskušaj njezin recept za juhu od buče

HPV i hrana "Imala sam abnormalan Papa test i ginekolog mi je preporučio promjenu prehrane"

Posjeti missZDRAVA.hr