Ražena focaccia sa sezamom
Naša gastro blogerica Maja Kefeček donosi zdravi recept za raženu focacciu sa sezamom, raženim brašnom, suhim kvascem i crnim sezamom
Sastojci:
- 300 g polubijelog brašna(može i pirovo)
- 300 g raženog brašna
- 1 suhi kvasac
- 1 žlica soli
- 3-4 žlice maslinovog ulja
- oko 350 ml mlake vode
- nekoliko žlica crnog sezama
Priprema
Pomiješaj brašno, kvasac, sezam i sol i dodaj ulje i vodu. Zamijesi kuhačom jer je dosta mekano i pusti da se diže oko 2 sata. Nakon sat vremena smjesu možeš premijesiti. Tijesto rastegni nauljenim rukama na nauljenu pliticu za pečenje. Polij maslinovim uljem i po želji pospi s malo krupne soli i još sezama. Peci na 200°C odnosno dok ne poprimi zlatnu boju (oko 25 – 30 minuta).
Maju možeš pratiti i na Facebooku i Instagramu.
Klikni za recept za proteinsku salatu.