Quiche od sira i špinata

Imaš li i ti jedan dan u tjednu kada ne znaš što bi pripremila za ručak? Meni se to događa subotom, ali našla sam rješenje za taj problem, quiche. Najbolje kod quichea je što ga svaki put mogu pripremiti na drugačiji način, a okus će uvijek biti fin. Ovaj put sam ga pripremila na najjednostavniji mogući način, sa sirom i špinatom, a sljedeći put obećavam da ću dodati zanimljive i posebne namirnice
Vidi originalni članak

Tijesto:

  • 100 g integralnog brašna
  • 100 g običnog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 1 žličica soli
  • 1/2 šalice maslaca
  • 1/2 šalice jogurta

Nadjev:

  • 3 jaja
  • 1/2 šalice vrhnja
  • 1 šalica sira po želji (koristila sam Paški i domaći sir)
  • 3 šalice očišćenog špinata
  • 1 rajčica
  • sol, papar, muškatni oraščić, mješavina začina (bosiljak, ružmarin)

Postupak:

Tijesto: pomiješaj obje vrste brašna s praškom za pecivo, a u drugoj posudi pomiješaj jogurt, sol i jaje. Spoji obje smjese te izmrvi maslac i dobro izmijesi. Tijesto ostavi sa strane dok ne pripremiš nadjev te ga zatim razvaljaj i položi u nauljeni kalup. Peci ga 10 minuta na 180 stupnjeva da se stvori lagana korica te ga zatim izvadi.

Nadjev: špinat lagano pirjaj 5 minuta. Dobro izmuti jaja s vrhnjem, sirom i začinima. Rajčicu nareži na kolutiće. Na lagano zapečeno tijesto prvo položi špinat te ga zatim zalij smjesom s jajima. Također možeš koristiti i cherry rajčice koje možeš položiti uz špinat. Quiche zapeci 5 minuta te zatim po vrhu raspodijeli kolutiće rajčice. Sve zajedno peci još 15 do 20 minuta. 

Originalne ideje i recepte potraži na portalu Gastro.hr

Još recepata Kristine Grofelnik potraži ovdje.

Posjeti missZDRAVA.hr