Quiche od sira i špinata
Tijesto:
- 100 g integralnog brašna
- 100 g običnog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1 jaje
- 1 žličica soli
- 1/2 šalice maslaca
- 1/2 šalice jogurta
Nadjev:
- 3 jaja
- 1/2 šalice vrhnja
- 1 šalica sira po želji (koristila sam Paški i domaći sir)
- 3 šalice očišćenog špinata
- 1 rajčica
- sol, papar, muškatni oraščić, mješavina začina (bosiljak, ružmarin)
Postupak:
Tijesto: pomiješaj obje vrste brašna s praškom za pecivo, a u drugoj posudi pomiješaj jogurt, sol i jaje. Spoji obje smjese te izmrvi maslac i dobro izmijesi. Tijesto ostavi sa strane dok ne pripremiš nadjev te ga zatim razvaljaj i položi u nauljeni kalup. Peci ga 10 minuta na 180 stupnjeva da se stvori lagana korica te ga zatim izvadi.
Nadjev: špinat lagano pirjaj 5 minuta. Dobro izmuti jaja s vrhnjem, sirom i začinima. Rajčicu nareži na kolutiće. Na lagano zapečeno tijesto prvo položi špinat te ga zatim zalij smjesom s jajima. Također možeš koristiti i cherry rajčice koje možeš položiti uz špinat. Quiche zapeci 5 minuta te zatim po vrhu raspodijeli kolutiće rajčice. Sve zajedno peci još 15 do 20 minuta.
Originalne ideje i recepte potraži na portalu Gastro.hr
Još recepata Kristine Grofelnik potraži ovdje.