Puretina u slatko-kiselom umaku
Ovaj mjesec donosim ti zanimljivu kombinaciju, recept za puretinu u slatko kiselom umaku uz prilog smeđe riže. Umak se sastoji od super kombinacije bijelog vina, sušenih marelica i mljevenog currya. Svi koji vole slatko kisele kombinacije neka svakako isprobaju ovaj recept
Sastojci:
- 2 žlice suncokretovog ulja
- 400 g purećeg filea
- 1 luk
- 400 ml povrtnog temeljca
- 8 žlice suhog bijelog vina
- 12 sušenih marelica
- 6 žlica vrhnja za kuhanje
- malo mljevenog currya
- 1/2 limuna
- po ukusu soli i papra
Kao prilog: kuhana smeđa riža
Priprema:
- Pureći file nasjeckaj na prutiće, a luk na sitne kockice. Marelice nareži na malo veće kockice.
- U dubljoj tavi, na dobro ugrijanom ulju, poprži komade purećeg filea dok ne poprime zlatno-smeđu boju.
- Dodaj sitno sjeckani luk te pirjaj 10 ak minuta na srednjoj vatri. Po potrebi malo podlij vodom da ne zagori.
- Ulij povrtni temeljac (može i onaj iz kocke), bijelo vino i dodaj sušene marelice te promiješaj.
- Nakon što sve zajedno provrije, kuhaj daljnjih 10-ak minuta.
- Ulij vrhnje za kuhanje te sve zajedno promiješaj.
- Dodaj mljeveni curry, svježe iscijeđeni sok od limuna te sve zajedno začini solju i paprom.
- Nakon što si promiješala i kratko kuhala, jelo posluži s prethodno kuhanom smeđom rižom.
Dobar tek!
Prati Nikolinu na blogu The Slice of Life i na Facebooku.