Pureći medaljoni

Stručni žiri portala zdravakrava.hr i gastro.hr izabrao je novi recept tjedna! Recept za pureće medaljone s njokima poslao nam je Josip Marić, koji je tako postao prvi muški kuhar tjedna u akciji "Kuhaj u ritmu zime" i ušao u izbor za top kuhara sezone
Vidi originalni članak

Josip kao nagradu za recept tjedna od Maggija dobiva poklon paket proizvoda Maggi Sočno iz pećnice i druge začine te poklone iznenađenja, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.

Saznaj kako i ti možeš sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu zime!"

Sastojci za 4 osobe:

  • 75 dkg purećih medaljona
  • 1 krem juha od gljiva
  • 50 dkg luka
  • 1 režanj češnjaka
  • mix gljiva (bukovače, lisičarke, vrganji, šampinjoni) 40 dkg
  • maslinovo ulje
  • maslac 20 g
  • vino bijelo 1,5 dl
  • provansalsko bilje (origano, bosiljak, kopar...)

Priprema:

  1. Meso mariniramo u maslinovom ulju i provansalskom bilju.
  2. Stavimo kuhati krem juhu od gljiva.
  3. Luk nasjeckamo i stavimo pirjati na maslinovo ulje i maslac.
  4. Gljive nasjeckamo i stavimo pirjati na luk. Zalijemo vinom.
  5. Kad se juha skuha, prelijemo je po pirjanoj smjesi od gljiva i kuhamo još 5 minuta.
  6. Meso pečemo na maslinovom ulju i maslacu.
  7. Poslužimo uz njoke.
Posjeti missZDRAVA.hr