Punjene tikvice s umakom od rajčice
Lara Sejdi iz Orebića poslala nam je svoj recept za punjene tikvice s umakom od rajčice kojeg je stručni žiri Zdrave Krave i Gastro.hr-a odabrao
za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu ljeta'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav i jednostavan recept s ljetnim namirnicama i otkrij svoju zdravu ljetnu tajnu
Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu ljeta" potraži ovdje.
Sastojci:
- 4 velike tikvice
- mljeveno meso (miješano preporučujem)
- luk
- malo ulja
- sol, papar
- peršin
- umak od rajčice
- malo koncentrata rajčice
- mala žličica šećera
- 1 dl vode
Priprema:
- Tikvice prepolovimo na pola, polovicu izdubimo malom žličicom, a ostatke tikvice stavimo u posudu.
- Mljeveno meso na ulju i luku pirjamo, posolimo i popaprimo, kad je meso pri kraju dodamo ostatke tikvica, te zajedno pirjamo.
- Kada je smjesa gotova tikvice punimo smjesom, a napunjene tikvice uspravno stavimo u lonac.
- Dodamo umaka od paradajza, malo vode i pustimo da prokuha.
- Nakon čega dodamo koncentrat rajčice i malo šećera, po želji još soli i papra te peršina.
- Pustimo da kuha, kada tikvice postanu mekane jelo je gotovo.
Moja zdrava ljetna tajna je...
Larina zdrava ljetna tajna je:
'Brzo jelo, još finiji okus!'