Pržena palenta sa začinskim biljem umjesto pomfrita

Guliver Shutterstock
Iako palenta pripremljena na klasičan način može biti itekako ukusna te savršen dodatak najrazličitijim jelima, pripremljena na ovaj način, vjeruj, bit će posve drugačija, ali neodoljivo ukusna poslastica, kaže Ena Kokanović, autorica recepta.
Vidi originalni članak

Pržena palenta odličan je prilog mesnim jelima, raznim povrtnim varivima, a može biti i samostalno predjelo uz neki umak. 

Potrebno ti je

  • 8 kriški hladne palente
  • 1 žličica suhog ružmarina
  • 1 žličica nasjeckanog češnjaka
  • sol i papar po ukusu
  • mast ili maslac za prženje

palenta Palenta s karameliziranim lukom i gljivama koja se ne zaboravlja lako

Postupak pripreme

  • U tavi ugrij dovoljnu količinu masti za prženje.
  • Dodaj ružmarin kako bi se masnoća aromatizirala.
  • Prži na masnoći kriške palente i prži 5 minuta sa svake strane.
  • Prženu palentu izvadi na papirnate ubruse kako bi se upio višak masnoće.
  • Posoli i popari.
  • Posluži uz umak ili jelo.

Dobar tek!

Posjeti missZDRAVA.hr