Proteinski kruh s cvjetačom i češnjakom za gurmanski obrok
Posluži nesvakidašnju večeru koja će oboriti s nogu obožavatelje češnjaka. Nikakve ti posebne vještine ne trebaju za pripremu ovog ukusnog kruha. Prati upute i rezultat će biti savršen, a prednost je što ostatak možeš pojesti za doručak.
Sastojci:
- 300 g cvjetače
- 6 jaja
- 120 g bademovog brašna
- 1 žlica praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 6 žlica otopljenog maslaca
- 5 režnjeva češnjaka
- 1 žlica nasjeckanog timijana
- 1 žlica nasjeckanog peršina
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i obloži kalup papirom za pečenje.
- Stavi cvjetaču u mikrovalnu pećnicu na tri minute kako bi omekšala. Kad se malo ohladi, prebaci je na čistu i suhu kuhinjsku krpu i ukloni višak tekućine.
- Izmiksaj snijeg od bjelanjaka.
- U većoj zdjeli pomiješaj bademovo brašno, prašak za pecivo, sol, preostale žumanjke, otopljeni maslac, nasjeckani češnjak i otprilike četvrtinu snijega od bjelanjaka.
- Miksaj dok se ne sjedini, dodaj cvjetaču, a zatim i preostale bjelanjke.
- Prelij u kalup, pospi s malo timijana i peršina. Peci 45 do 50 minuta i ostavi da se ohladi.
#recept za proteinski kruh
#od čega se pravi proteinski kruh?
#nutritivne vrijednosti proteinskog kruha