Proteinski kruh s cvjetačom i češnjakom za gurmanski obrok

Guliver/Shutterstock
Posluži nesvakidašnju večeru koja će oboriti s nogu obožavatelje češnjaka. Nikakve ti posebne vještine ne trebaju za pripremu ovog ukusnog kruha. Prati upute i rezultat će biti savršen, a prednost je što ostatak možeš pojesti za doručak.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 g cvjetače
  • 6 jaja
  • 120 g bademovog brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 6 žlica otopljenog maslaca
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 1 žlica nasjeckanog timijana
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Primjer jelovnika za mršavljenje uz kruh Dan za dijetu: Primjer jelovnika za mršavljenje, ako ne možeš bez kruha

proteinski kruh Vrijeme je da napraviš svoj proteinski kruh!

Priprema:

  • Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i obloži kalup papirom za pečenje.
  • Stavi cvjetaču u mikrovalnu pećnicu na tri minute kako bi omekšala. Kad se malo ohladi, prebaci je na čistu i suhu kuhinjsku krpu i ukloni višak tekućine.
  • Izmiksaj snijeg od bjelanjaka.
  • U većoj zdjeli pomiješaj bademovo brašno, prašak za pecivo, sol, preostale žumanjke, otopljeni maslac, nasjeckani češnjak i otprilike četvrtinu snijega od bjelanjaka.
  • Miksaj dok se ne sjedini, dodaj cvjetaču, a zatim i preostale bjelanjke. 
  • Prelij u kalup, pospi s malo timijana i peršina. Peci 45 do 50 minuta i ostavi da se ohladi.
Posjeti missZDRAVA.hr