Proteinske krafne s heljdinim brašnom, cimetom i jabukama
Nema dobrog karnevala bez ukusnih krafni. Postoji mnogo načina njihove pripreme, a mi ti donosimo recept za proteinske krafne s jabukom, lanenim sjemenkama i cimetom.
Za pripremu ti je potrebno:
- pola jabuke
- 1/8 šalice heljdinog brašna
- 1/4 šalice proteinskog praha (okus po želji)
- pola šalice kokosova mlijeka
- čajna žličica kokosova šećera ili stevije
- 1/8 šalice lanenih sjemenki
- čajna žličica cimeta
Priprema:
- Operi i naribaj jabuku, pa dobro izmiješaj sve sastojke. Rukama oblikuj krafne i rasporedi ih na lim za pečenje. Ako imaš kalup za američke krafne, možeš oblikovati smjesu i u njemu.
- Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 160°, 15 do 20 minuta. Pričekaj da se ohlade prije no što ih kreneš odvajati od lima da se ne raspadnu.
- Po želji ih ukrasi cimetom, kokosom, stevijom ili sitno nasjeckanim voćem.