Proteinske krafne s heljdinim brašnom, cimetom i jabukama

Guliver/Shutterstock
Nema dobrog karnevala bez ukusnih krafni. Postoji mnogo načina njihove pripreme, a mi ti donosimo recept za proteinske krafne s jabukom, lanenim sjemenkama i cimetom.
Vidi originalni članak

Za pripremu ti je potrebno:

  • pola jabuke
  • 1/8 šalice heljdinog brašna
  • 1/4 šalice proteinskog praha (okus po želji)
  • pola šalice kokosova mlijeka
  • čajna žličica kokosova šećera ili stevije
  • 1/8 šalice lanenih sjemenki
  • čajna žličica cimeta

Ana je sa svojim receptom za krafne postala posljednja kuharica zime Krafne s džemom od jagode

Priprema:

  • Operi i naribaj jabuku, pa dobro izmiješaj sve sastojke. Rukama oblikuj krafne i rasporedi ih na lim za pečenje. Ako imaš kalup za američke krafne, možeš oblikovati smjesu i u njemu.
  • Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 160°, 15 do 20 minuta. Pričekaj da se ohlade prije no što ih kreneš odvajati od lima da se ne raspadnu.
  • Po želji ih ukrasi cimetom, kokosom, stevijom ili sitno nasjeckanim voćem.
Posjeti missZDRAVA.hr