Proteinska salata od leće i tune
Blogerica Zdrave Krave Nikolina Dianežević poslala je recept za ljetnu proteinsku salatu od quinoe, leće, tunjevine i povrća. Salata se može lijepo oblikovati i poslužiti na tanjurima te je prikladna i za svečanije objede u toplim ljetnim danima ili noćima
Sastojci za 3 do 4 osobe:
- šalica quinoe
- šalica crvene leće
- 2 konzerve tune
- 2 mlada luka
- 2 mrkve srednje veličine
- ½ svježeg krastavca
- 2 šake rikule
- svježi vlasac
- maslinovo ulje
- ½ limuna
- 2-3 žlice aceta balsamica
Priprema:
- Mrkvu i krastavac očisti i naribaj u veliku zdjelu.
- Quinou i crvenu leću stavi kuhati odvojeno u kipuću posoljenu vodu. Crvenoj leći treba nešto kraće, oko 10-15 min, a quinoi oko 20 minuta da se skuha.
- U zdjelu dodaj i nasjeckani mladi luk i vlasac, tunu iz konzerve (ne treba je cijediti), dobro ocijeđenu i malo prohlađenu quinou i crvenu leću, te natrganu rikulu.
- Dodaj maslinovo ulje, sok od pola limuna, aceto balsamico i sol, te sve dobro promiješaj.
- Možeš je jesti odmah, toplu ili je ostaviti u hladnjaku da se potpuno ohladi, odlična je na oba načina.
Pročitaj recept za pizzu koja ne deblja
Prati Nikolinu na blogu The Slice of Life i na Facebooku.