Proteinska salata od leće i tune

Blogerica Zdrave Krave Nikolina Dianežević poslala je recept za ljetnu proteinsku salatu od quinoe, leće, tunjevine i povrća. Salata se može lijepo oblikovati i poslužiti na tanjurima te je prikladna i za svečanije objede u toplim ljetnim danima ili noćima
Vidi originalni članak

Sastojci za 3 do 4 osobe:

  • šalica quinoe
  • šalica crvene leće
  • 2 konzerve tune
  • 2 mlada luka
  • 2 mrkve srednje veličine
  •  ½ svježeg krastavca
  • 2 šake rikule
  • svježi vlasac
  • maslinovo ulje
  •  ½ limuna
  •  2-3 žlice aceta balsamica

Priprema:

  • Mrkvu i krastavac očisti i naribaj u veliku zdjelu.
  • Quinou i crvenu leću stavi kuhati odvojeno u kipuću posoljenu vodu. Crvenoj leći treba nešto kraće, oko 10-15 min, a quinoi oko 20 minuta da se skuha.
  • U zdjelu dodaj i nasjeckani mladi luk i vlasac, tunu iz konzerve (ne treba je cijediti), dobro ocijeđenu i malo prohlađenu quinou i crvenu leću, te natrganu rikulu. 
  • Dodaj maslinovo ulje, sok od pola limuna, aceto balsamico i sol, te sve dobro promiješaj.
  • Možeš je jesti odmah, toplu ili  je ostaviti u hladnjaku da se potpuno ohladi, odlična je na oba načina.

Pročitaj recept za pizzu koja ne deblja

Prati Nikolinu na blogu The Slice of Life i na Facebooku.

Posjeti missZDRAVA.hr