Otkrivamo ti recept za prefine Vege burgere!
"Ništa neće toliko pomoći ljudskom zdravlju niti povećati izglede za opstanak života na Zemlji kao prelaz na vegetarijansku ishranu", rekao je Albert Einstein: "Da klaonice imaju staklene zidove, svi bi ljudi bili vegetarijanci."
Sastojci:
- 2 konzerve crnog graha, osušene i oprane
- 1/2 srednje glavice luka, nasjeckanog
- 2 češnjaka, mljevena
- 1 jaje
- šalica majoneze - klikni za recept za domaću majonezu
- 3/4 šalice zobenih pahuljice
- sol
- svježe mljeveni crni papar
- 2 žlice kanola ulja
- 4 kriške sira cheddar
- 3 žlice kečapa
- 4 zemičke (ako želiš zdraviju verziju, možeš probati ovaj recept za bezglutenska peciva)
- 1 nasjeckana rajčica
- 4 lista salate
Uputstva:
1. U blender stavi crni grah, luk i češnjak i blendaj dok ne budu sitno nasjeckani.
2. Nakon blendanja sve sastojke stavi u veliku zdjelu i izmiješaj s jajem, 2 žlice majoneze i krušnim mrvicama. Velikodušno stavi sol i papar i oblikuj smjesu u 4 pljeskavice. Stavi u hladnjak na 15-ak minuta.
3. U veliku tavu na srednje toplo ulje, dodaj pljeskavice i peci ih dok ne budu zlatne, oko 5 minuta na svakoj strani. Na vrh svake pljeskavice stavi krišku sira, a onda pokrij tavu poklopcem dok se sir ne otopi.
4. U maloj zdjeli, umuti zajedno kečap i preostalu majonezu. Namaži smjesu kečapa i majoneze na jednu stranu zemičke, zatim dodaj pljeskavice. Na vrh stavi rajčicu, list zelene salate i poklopi drugom polovicom zemičke.
Potraži još ukusnih recepata za vegeburgere.