Proljetni rižoto od šparoga

Lara Sejdi iz Orebića postala je kuharica ovog tjedna zahvaljujući proljetnom rižotu od divljih šparoga. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvajati vrijedne nagrade, pošalji nam svoj omiljeni zdravi recept sa proljetnim namirnicama i fotografiju gotovog jela
Vidi originalni članak

Provjeri kako sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća"! Kuharica proljeća 2013. čiji recept osvoji najviše bodova osvojit će vrijednu nagradu iz KitchenAid linije, Food Processor.

Sastojci:

  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 10 dag mladog luka
  • 1 svežanj divljih šparoga
  • 24 dag riže
  • 2 dl bijelog vina
  • sjeckani peršin
  • 4 dag parmezana
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • sol
  • papar

Priprema:

  1. Šparoge operi. Koristi samo mekane vrhove, deblje vrhove možeš posebno skuhati te ih kasnije dodati
  2. Luk sitno nasjeckaj te ga zajedno sa šparogama pirjaj na vrućem maslinovom ulju
  3. Dodaj rižu, miješaj je drvenom kuhačom uz učestalo podlijevanje bijelim vinom
  4. Začini po želji sa soli, paprom i sjeckanim peršinom
  5. Dodamo po želji malo vrhnja za kuhanje 
  6. Serviraj toplo, pospi parmezanom i dobar tek!

Komentar Zdrave Krave: Rižoto od šparoga je izvrstan izbor za proljetni ručak ili večeru, zato jer je Lara upotrijebila sezonsku naminicu - šparoge. Zdravija varijanta ovog rižota bi bila da se umjesto bijele prerađene riže koristi integralna. Kad su sastojci fini i prirodni poput maslinovog ulja, luka, češnjaka, šparoga šteta je njihov okus zatomljavati vrhnjem za kuhanje.

Posjeti missZDRAVA.hr