Proljetne bruschette s jagodama
Tihana Koprek iz Črešnjeva poslala nam je svoj recept za proljetne bruschette s jagodama kojeg je stručni žiri Zdrave Krave i Gastro.hr-a odabrao za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu proljeća'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav i jednostavan recept s proljetnim namirnicama i otkrij svoj trik za brzo proljetno razbuđivanje
Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća" potraži ovdje.
Sastojci:
- 1 kruh francuz
- 100 g sira mascarpone
- 200 g jagoda
- 100 ml vrhnja za šlag
- 50 g smeđeg šećera
- 50 g šećera u prahu
- 2 žličice gustina
- malo vode
- 10 listića svježe mente
Priprema:
- Nareži jagode na kockice, a mentu nasjeckaj na sitne komadiće. Francuz nareži na kose kriške i postavi na pladanj.
- Istuci slatko vrhnje za šlag i dodaj mu mascarpone sir, listiće mente i nastavi miksati dok se sve ne sjedini.
- Nasjeckane jagode i ostatak listića mente zajedno sa smeđim šećerom stavi u lonac i kuhaj dok ne ispusti sok, ali da ipak ostanu komadi jagoda. Zatim dodaj gustin pomiješan s vodom i kuhaj dok se ne zgusne. Stavi u hladnjak na 10 do 15 minuta da se malo ohladi.
- Kriške francuza premaži namazom od mascarponea, prelij prohlađenim jagodama i ukrasi svježim listićima mente.
I brzo pojedi!
Moja zdrava proljetna tajna je...
'Vrt nam se budi iz zimskog sna i zato je moja proljetna tajna iskoristiti sve moguće što priroda daje, od voća i povrća do svježih začina', otkriva Tihana.
Tihana će kao kuharica tjedna na dar dobiti prigodne darove od Dida Bože i Vegetariane!