Proljetne bruschette s jagodama

Tihana Koprek iz Črešnjeva poslala nam je svoj recept za proljetne bruschette s jagodama kojeg je stručni žiri Zdrave Krave i Gastro.hr-a odabrao za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu proljeća'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav i jednostavan recept s proljetnim namirnicama i otkrij svoj trik za brzo proljetno razbuđivanje
Vidi originalni članak

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća" potraži ovdje.

Sastojci:

  • 1 kruh francuz
  • 100 g sira mascarpone
  • 200 g jagoda
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 50 g smeđeg šećera
  • 50 g šećera u prahu
  • 2 žličice gustina
  • malo vode
  • 10 listića svježe mente

Priprema:

  1. Nareži jagode na kockice, a mentu nasjeckaj na sitne komadiće. Francuz nareži na kose kriške i postavi na pladanj.
  2. Istuci slatko vrhnje za šlag i dodaj mu mascarpone sir, listiće mente i nastavi miksati dok se sve ne sjedini.
  3. Nasjeckane jagode i ostatak listića mente zajedno sa smeđim šećerom stavi u lonac i kuhaj dok ne ispusti sok, ali da ipak ostanu komadi jagoda. Zatim dodaj gustin pomiješan s vodom i kuhaj dok se ne zgusne. Stavi u hladnjak na 10 do 15 minuta da se malo ohladi.
  4. Kriške francuza premaži namazom od mascarponea, prelij prohlađenim jagodama i ukrasi svježim listićima mente.

I brzo pojedi!

Moja zdrava proljetna tajna je...

'Vrt nam se budi iz zimskog sna i zato je moja proljetna tajna iskoristiti sve moguće što priroda daje, od voća i povrća do svježih začina', otkriva Tihana.

Tihana će kao kuharica tjedna na dar dobiti prigodne darove od Dida Bože i Vegetariane!

Posjeti missZDRAVA.hr