Spring rolls s kozicama i povrćem
Ovaj sam vikend shvatila da se kraj proljeća bliži kraju, a još nisam ispekla svoje omiljene proljetne rolice.
Nisam jedina u obitelji koja ih obožava pa je njihova priprema
donijela osmijeh na mnoga lica. Oduševi i ti svoje najdraže
ovom hrskavom, a zdravom kombinacijom
Sastojci:
- 3 rižina papira
- mrkva
- korijen celera
- svježi špinat
- češnjak
- peršin
- proso
- klice rotkvice
- kozice
- maslinovo ulje
- po želji: krušne mrvice, slatko kiseli umak, jogurt
Priprema:
- U vrućoj vodi skuhaj proso prema uputama na pakiranju.
- Mrkvu i celer nareži na tanke prutiće, češnjak sitno nasjeckaj, a špinat operi i očisti.
- Kozice poprži na maslinovu ulju zajedno s češnjakom i odloži sa strane.
- Jedan po jedan rižin papir natopi u toploj vodi dok ne omekša, raširi ga po radnoj površini i nadjeni mrkvom, celerom, kuhanim prosom, listovima špinata, kozicama i klicama rotkvice. Nadjev stavljaj 3 cm od početka donjeg ruba lista. Donji rub preklopi na nadjev, zatim desni i lijevi i sve zarolaj u roladicu.
- Rolice možeš prekriti krušnim mrvicama i pržiti u ulju ili kao zdraviju varijantu pripremiti u pećnici na 200 stupnjeva dok ne dobe hrskavu koru.
- Za vrijeme pečenja pripremi umak po želji, a ja ti preporučujem slatko kiseli umak ili običan jogurt.
Još recepata Kristine Grofelnik potraži ovdje.
Više o Kristininoj ljubavi prema zdravoj hrani možeš doznati na njezinom blogu La Patisserie.
Dobar tek!