Spring rolls s kozicama i povrćem

Ovaj sam vikend shvatila da se kraj proljeća bliži kraju, a još nisam ispekla svoje omiljene proljetne rolice. Nisam jedina u obitelji koja ih obožava pa je njihova priprema donijela osmijeh na mnoga lica. Oduševi i ti svoje najdraže ovom hrskavom, a zdravom kombinacijom
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 3 rižina papira
  • mrkva
  • korijen celera
  • svježi špinat
  • češnjak
  • peršin
  • proso
  • klice rotkvice
  • kozice
  • maslinovo ulje
  • po želji: krušne mrvice, slatko kiseli umak, jogurt

Priprema:

  1. U vrućoj vodi skuhaj proso prema uputama na pakiranju.
  2. Mrkvu i celer nareži na tanke prutiće, češnjak sitno nasjeckaj, a špinat operi i očisti.
  3. Kozice poprži na maslinovu ulju zajedno s češnjakom i odloži sa strane.
  4. Jedan po jedan rižin papir natopi u toploj vodi dok ne omekša, raširi ga po radnoj površini i nadjeni mrkvom, celerom, kuhanim prosom, listovima špinata, kozicama i klicama rotkvice. Nadjev stavljaj 3 cm od početka donjeg ruba lista. Donji rub preklopi na nadjev, zatim desni i lijevi i sve zarolaj u roladicu.
  5. Rolice možeš prekriti krušnim mrvicama i pržiti u ulju ili kao zdraviju varijantu pripremiti u pećnici na 200 stupnjeva dok ne dobe hrskavu koru.
  6. Za vrijeme pečenja pripremi umak po želji, a ja ti preporučujem slatko kiseli umak ili običan jogurt.

Još recepata Kristine Grofelnik potraži ovdje.

Više o Kristininoj ljubavi prema zdravoj hrani možeš doznati na njezinom blogu La Patisserie.

Dobar tek!

Posjeti missZDRAVA.hr