Proljetna salata od šparoga
Sezona šparoga u punom je jeku, a sve vrvi
receptima kako ih pripremiti. Od juha, fritaja do tjestenine i riže, ali
meni je ipak najdraža salata. Uostalom, ljeto se bliži pa ne bi bilo
loše uštedjeti koju kaloriju i sačuvati liniju. Sastojci su proizvoljni,
ali definitivno bih preporučila ovu kombinaciju jer je bogata okusima
Sastojci:
- 1 svežanj divljih šparoga
- 5 cherry rajčica
- 1/2 šalice maslina
- 2 rotkvice
- 1/2 šalice prosa
- 2 mlada krumpira
- 5 mini mozzarella
- matovilac
- 1 poriluk
- maslinovo ulje
- 2 žlice aceta balsamica
- sol, papar, ružmarin, bosiljak
Postupak:
- Šparoge dobro operi i odreži mekane dijelove koje ćeš pripremiti. Kuhaj ih u kipućoj vodi desetak minuta uz dodatak soli i šećera kako bi izgubile gorčinu.
- U drugoj posudi pripremi proso prema uputama na vrećici. Zatim operi matovilac i ostalo povrće.
- Krumpir očisti i stavi ga kuhati u posoljenu vodu dok ne omekša (15-20 minuta).
- Poriluk nareži na kružiće, rajčice i masline prepolovi, a rotkvice nareži na listiće.
- Kada su šparoge kuhane, poprži ih zajedno s porilukom na maslinovu ulju dok poriluk ne omekša.
- U drugoj posudi poprži polovice rajčica te kada se kožica počne odvajati od rajčice dodaj 2 žlice aceta balsamica. Lagano promiješaj i prži još minutu.
- Na dno tanjura stavi matovilac te preko njega rasporedi šparoge. Zatim slijede rajčice, rotkvice, mozzarella i proso. Za sočnost, pomiješaj maslinovo ulje sa svježim nasjeckanim bosiljkom i ružmarinom te prelij preko salate.
Dobar tek !
Ako želiš doznati više o Kristininoj zdravoj kuhinji klikni ovdje.